Ψευδοϊερέας λειτουργεί σε εκκλησία «μαϊμού» – Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος

Αυτοπροσδιορίζεται ως «Ιερομόναχος Ποιμήν»

Must Read

Mια απίθανη ιστορία με ψευδοϊερέα που εξαπατά πιστούς σε ιδιόκτιστη… εκκλησία χωρίς άδεια είναι σε εξέλιξη στην Νέα Ιωνία Βόλου. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εφιστά την προσοχή του χριστεπώνυμου πληρώματος αναφορικά με την δραστηριότητα ενός άνδρα, που αυτοπροσδιορίζεται ως «Ιερομόναχος Ποιμήν».

Σύμφωνα με την καταγγελία της Μητρόπολης, λειτουργεί ένα παράνομο «ναΐδριο», αφιερωμένο υποτίθεται στον Άγιο Κυπριανό, χωρίς να έχει καμία σχέση με την Κανονική Εκκλησία.

Η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι το άτομο αυτό, εκμεταλλευόμενο την ευσέβεια των πιστών, επιδιώκει οικονομικά και άλλα προσωπικά οφέλη, υποβιβάζοντας και στρεβλώνοντας τη θρησκευτική πίστη. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και παραπλανητική δράση, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές πνευματικές συνέπειες για όσους τον ακολουθούν ή έρχονται σε επαφή μαζί του.

Με ιδιαίτερη έμφαση, η Τοπική Εκκλησία καλεί τους πιστούς να αποφεύγουν κάθε συναναστροφή με τον συγκεκριμένο ψευδοϊερέα, προειδοποιώντας ότι η συνέχιση επαφών μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατες πνευματικές πλάνες. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η λειτουργία ναών ή ιερών χώρων χωρίς την άδεια και ευλογία της Κανονικής Εκκλησίας είναι παράνομη και καταδικαστέα από την Εκκλησία.

Η ανακοίνωση καταλήγει με προτροπή προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να παραμένει σταθερό στις αρχές και τα διδάγματα της Κανονικής Εκκλησίας, αποφεύγοντας τις παγίδες που στήνουν τέτοιου είδους ψευδοϊερωμένοι.

Στην είσοδο, ωστόσο, του ψευδοναού υπάρχει ταμπέλα που, σύμφωνα με τον ιερομόναχο «Ποιμήν», τοποθετήθηκε από την Μητρόπολη Δημητριάδος.

Πηγή: Thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι ίδιοι και ειδικά ο υποτιθέμενος δεσπότης(γιατί εμείς σαν λαός βλέπουμε έναν διπλωμάτη) έχουν καταλάβει την δική τους πλάνη?Έχει καταλάβει πόσες ψυχές έχει πάρει στο λαιμό του?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This