«Υπάρχει ένας Starman που τρέχει δεξιά – Tο όνομά του είναι Μπάλντοκ και είναι δυναμίτης»

Το τραγούδι για τον εκλιπόντα άσο

«Υπάρχει ένας Starman που τρέχει δεξιά, το όνομά του είναι Τζόρτζι (Τζορτζ) Μπάλντοκ και είναι δυναμίτης»… «There’s a Starman, running down the right. His name is Georgie Baldock and he’s f*cking dynamite».

Το σύνθημα ηχούσε στο «Bramall Lane» κατά την 7ετή παρουσία του Μπάλντοκ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μια ανακατασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού του Ντέιβιντ Μπόουι, αφιερωμένη στον 31χρονο άσο, ο οποίος την Τετάρτη άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του.

«There’s a starman waiting in the sky. He’s told us not to blow it. ‘Cause he knows it’s all worthwhile», αναφέρουν λίγο αργότερα οι στίχοι. Συγκλονιστικό το πόσο ταιριάζουν στην περίσταση, αν δει κανείς την μετάφραση. «Είναι ένα αστέρι που περιμένει στον ουρανό. Μας είπε να μην τα κάνουμε θάλασσα. Γιατί ξέρει πως όλα αυτά, αξίζουν».

Η σχέση των Άγγλων οπαδών μαζί του ήταν ιδιαίτερα δυνατή. Όλοι μίλαγαν για έναν καλόκαρδο χαρακτήρα που ταίριαξε απευθείας με την ομάδα και ό,τι αυτή πρεσβεύει. Όλοι λάτρευαν τον τρόπο με τον οποίο έδινε την ψυχή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τις «λεπίδες», ενώ το «Furious George» ήταν το παρατσούκλι που του είχαν δώσει, για το μαχητικό πνεύμα.

Δεν είχε γεννηθεί στην περιοχή, ούτε ήταν προϊόν της ακαδημίας της ομάδας, παρ’ όλα αυτά η αγάπη που δεχόταν από τους οπαδούς παραμένει ασύγκριτη. Ένιωθαν πως είχαν βρει έναν ποδοσφαιριστή που τους καταλάβαινε και αυτό για έναν Άγγλο οπαδό πολλές φορές ξεπερνάει την απόδοση του παίκτη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Μπάλντοκ είχε καταφέρει να τα συνδυάσει και τα δύο, μοιράζοντας χαμόγελα στις κερκίδες, ενώ ταυτόχρονα έδειχνε τον σεβασμό του σε κάθε ευκαιρία.

Δεν είναι τυχαίος λοιπόν ο χαμός που προκλήθηκε στην Αγγλία όταν η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή. Σήμερα το «Bramall Lane» γέμισε με λουλούδια και φανέλες του Μπάλντοκ, από οπαδούς της Σέφιλντ που ήθελαν να αποχαιρετήσουν για μία τελευταία φορά τον αγαπημένο τους «Furious George», γιατί γι’ αυτούς ο Μπάλντοκ ήταν πολλά παραπάνω από ένα απλό δεξί μπακ. Στο Σέφιλντ σε μια παμπ της πόλης τραγούδησαν το σύνθημα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν την μνήμη του!

Την Παρασκευή ο Τζέιμς ΜακΑτί της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε δύο φορές με την εθνική Ελπίδων της Αγγλίας απέναντι στην αντίστοιχη της Ουκρανίας χαρίζοντάς της τη νίκη με 2-1 και δεν ξέχασε τον Μπάλντοκ, αφού του έκανε μια θερμή αφιέρωση. Ο 21χρονος φορούσε μια φανέλα στην οποία έγραφε τα αρχικά του Μπάλντοκ, τον αριθμό 2 και το μήνυμα: «Αναπαύσου αδερφέ».

».

Δείτε ακόμη:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ρονάλντο, Μπέκαμ και άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου συγκλονισμένοι με τον θάνατό του

Ανατροπή στον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ: Δεν ήταν μπουκάλι βότκας αλλά αντισηπτικό για τα χέρια

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ