Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο – Ποιοί μπορούν να ψηφίσουν και πού

Must Read

Άνοιξαν οι κάλπες από νωρίς σήμερα το πρωί, για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, που αφορούν στην εκλογή προέδρου του κόμματος. Αντιμέτωποι βρίσκονται ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Σήμερα, οι ψηφοφόροι και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί ως και τις 7 το απόγευμα, ενώ λίγο αργότερα θα ανακοινωθεί το όνομα που θα βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Οδηγίες για τους ψηφοφόρους

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή, στις κάλπες του πρώτου γύρου έσπευσαν περισσότεροι από 303.000 πολίτες, με την συμμετοχή να δημιουργεί μια δυναμική βάση εκκίνησης και για την προσέλευση του κόσμου, των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο.

Αυτήν την εβδομάδα δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου. Για την ταυτοποίηση απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου/διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτηση θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο. Δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς.

Ακόμη, οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ, καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ μπορούν να προσέλθουν σε όποιο εκλογικό τμήμα της χώρας επιθυμούν.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This