Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σχεδόν 167.000 πολίτες ψήφισαν μέχρι τις 16:00 – Γύρω στις 20:30 τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

Must Read

Στις… πράσινες κάλπες προσέρχονται από νωρίς το πρωί για δεύτερη σερί Κυριακή οι πολίτες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να εκλέξουν τον νέο(;) πρόεδρο της παράταξης, με την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να αναφέρει πως μέχρι τις 15:00 στις εσωκομματικές εκλογές είχαν ψηφίσει 149.783 φίλοι και μέλη του κινήματος.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως έως τις 16:00 η συμμετοχή ανήλθε στους 166.589 ψηφίσαντες, ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει περίπου 212.000 πολίτες, σαφής ένδειξη της μειωμένης προσέλευσης, ενδεχομένως ένεκα της απογοήτευσης αρκετών που περίμεναν να δουν στον β’ γύρο τον Παύλο Γερουλάνο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και όχι τον Χάρη Δούκα. Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή φέρεται να είναι μειωμένη κατά 20%, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως σήμερα θα ψηφίσουν περί τους 220.000 πολίτες.




Το πρώτο αποτέλεσμα από εκλογικό τμήμα εντός επικράτειας ήρθε από το Μεγανήσι, όπου οι κάλπες έκλεισαν νωρίτερα, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο δρομολόγιο πλοίου για πιο αργά. Σήμερα ψήφισαν 35 μέλη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 22 ψήφους και τον Χάρη Δούκα 12, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Να σημειωθεί ότι στον α’ γύρο, όπου στις κάλπες είχαν προσέλθει 63 πολίτες, πρώτος είχε βγει ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε δηλώσεις της αφότου ψήφισε, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτήν τη διαδικασία και δυναμωμένο και ενωμένο, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας. Καλώ τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και αυτής της Κυριακής, καθώς είναι πολύ σημαντικό το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Το 50% των ψηφοφόρων είχε μία άλλη επιλογή την προηγούμενη Κυριακή και ενδεχομένως όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι απογοητευμένοι, όμως είναι σημαντική η συμμετοχή, όποια και αν είναι η επιλογή».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι «σήμερα ολοκληρώνεται ομαλά και συντεταγμένα μία εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία» και κάλεσε «όλους τους φίλους και τα μέλη να ψηφίσουν, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι απόλυτα σεβαστό». Πρόσθεσε δε πως «δεν έχουμε όμως χρόνο από την επομένη μέρα. Αύριο, όποιος και να κερδίσει ξεκινά καινούργια μέρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της Αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Νωρίτερα, η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ψήφισε στην Παλλήνη, υποστήριξε πως «σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει το νέο εκλεγμένο Πρόεδρο. Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική για την χώρα και την παράταξη. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για μελλοντικούς αρχηγούς, ούτε για παράπονα» και πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τάσεις και ρεύματα, όπως εκφράστηκαν στην νέα ανθρωπογεωγραφία που προέκυψε μετά τις εκλογές, ώστε να έχουμε σύντομα ενιαία στρατηγική και σχέδιο. Να οδηγηθούμε συντεταγμένα στο Συνέδριο, να βάλουμε πλώρη για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά είμαι εδώ για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις».

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος με ποσοστό 29,64%, ενώ ο Χάρης Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41%, έναντι του Παύλου Γερουλάνου  που έφτασε το 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και γύρω στις 20:00 – 20:30 αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει λίγο-πολύ το ποιος θα είναι ο νικητής, ο οποίος και θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This