Σοβαρές καταγγελίες Δένδια για Μπλίνκεν: «Αδειανό πουκάμισο» η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ;

Περιμένοντας την Αμερικάνικη βοήθεια

Must Read

Ο υπουργός άμυνας Νίκος Δένδιας στα πλαίσια συνέντευξης στην «Καθημερινή της Κυριακής» μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η Αμερικάνικη πλευρά δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις προς τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις ως προς τις LCS και δεν υπάρχει σαφής απάντηση για τα 4 C-130.  Τα δε τεθωρακισμένα οχήματα Bradley που παρασχέθηκαν απαιτούσαν επισκευές τις τάξης των 8 εκατομμυρίων το ένα. Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης το ζήτημα των ιπτάμενων τάνκερ».

Παράλληλα, τόνισε πως «Εμείς είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν. Έχουν, εκτιμώ, μια αντίστοιχη επιλογή: Να συντελέσουν στην επίτευξη του στόχου μιας αναπτυγμένης τεχνολογικά Ελλάδας, που θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά έναντι οιασδήποτε απειλής. Και αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας. Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε τον ρόλο του αξιόπιστου, σταθερού και σοβαρού συμμάχου στην ευρύτερη περιοχή».

Σε ερώτηση αν η καθυστέρηση των ΗΠΑ να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, μπορεί να οφείλεται στην Τουρκία. Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως «Υπάρχει όμως περιθώριο για επιπλέον κινήσεις, ειδικά σε τομείς στους οποίους έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις. Δεν αντιμετωπίζω το θέμα σε αντίστιξη με την Τουρκία. Βέβαια, όταν οι ΗΠΑ χορηγούν όπλα σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, είναι ορθό να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον άλλης χώρας της Συμμαχίας».

Διαβάστε επίσης :

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τι το περίεργο με τον μητσοντάκη… δεν ήξερε οτι δεν υπάρχουν πιο αναξιόπιστοι ανέντιμοι χωρίς ήθος και μπέσα
    από δαύτους φίδια στο κόρφο μας ….ορα Κούρδους πως τους φέρθηκαν ειδικά τούτος ο τουρκόφιλος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This