Σοκαριστική παραδοχή για την Τεχνητή Νοημοσύνη!

Must Read

Το ότι ο σκύλος του μπορεί να λύνει προβλήματα καλύτερα απ’ ό,τι η Τεχνητή Νοημοσύνη δήλωσε πρόσφατα ο Μαρκ Κούμπαν (φωτό), υποστηρίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πολύ ικανός επιλυτής προβλημάτων και πως δεν βλέπει αυτό να αλλάζει σύντομα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο μηνιαίο αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας «Wired» τον περασμένο μήνα, ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επενδυτής έθεσε μια ερώτηση: «Αν ήσασταν τυφλός, θα εμπιστευόσασταν περισσότερο έναν σκύλο που βλέπει ή ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο για να σας καθοδηγήσει για μερικά τετράγωνα;». «Ένας σκύλος μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα», είπε ο Κούμπαν και πρόσθεσε ότι «τίποτα σχετικά με ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο δεν καταλαβαίνει τι είναι αντίπαλο ή όχι. Αν δεν το έχει δει, δεν έχει ιδέα. Ενώ ένας σκύλος θα καταλάβει. Νομίζω ότι τα έξυπνα κουτάβια είναι πιο έξυπνα από την Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα ή στο εγγύς μέλλον».

«Το θέμα», όπως είπε, «ήταν να εξεταστεί πόσο αξιόπιστη είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη στο να βοηθάει τους ανθρώπους σε δύσκολες, πραγματικές καταστάσεις». «Έχουμε έναν Αυστραλιανό Ποιμενικό. Αν και κουτάβι, μπορώ να πάρω τον Tucks και απλά να τον “ρίξω” σε μια κατάσταση και θα το καταλάβει γρήγορα. Παίρνω ένα τηλέφωνο με AI και του δείχνω ένα βίντεο, δεν πρόκειται καταλάβει τίποτα. Και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει για πολύ καιρό», συνέχισε ο Κούμπαν.

Ορισμένοι ειδικοί συμφωνούν με τους ισχυρισμούς του, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Meta AI, Yann LeCun. «Το ChatGPT έχει περάσει εξετάσεις βιολογίας, επιχειρήσεων, νομικών και ιατρικών αδειών, αλλά ούτε αυτό, ούτε οποιοδήποτε άλλο εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να φορτώσει ένα πλυντήριο πιάτων, μια εργασία που ένα 10χρονο παιδί θα μπορούσε να “μάθει σε 10 λεπτά”», είπε ο LeCun στο συνέδριο Viva Tech πέρυσι. «Αυτό που σας λέει, [είναι] ότι μας λείπει κάτι πολύ “μεγάλο”… για να φτάσουμε όχι μόνο στη νοημοσύνη σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά ακόμη και στη νοημοσύνη του σκύλου».

«Μέχρι οι επιστήμονες και οι μηχανικοί να επινοήσουν έναν τρόπο για τα ρομπότ και τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης να μαθαίνουν, εκτελώντας βιολογικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως οι αισθήσεις και η κίνηση, δεν θα μπορούν ποτέ να έχουν νοημοσύνη σε επίπεδο ανθρώπου ή -ακόμη και- σε επίπεδο κατοικίδιων ζώων», πρόσθεσε ο LeCun και κατέληξε τονίζοντας ότι «αυτά τα συστήματα εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένα, δεν έχουν καμία κατανόηση της υποκείμενης πραγματικότητας του πραγματικού κόσμου, επειδή είναι καθαρά εκπαιδευμένα σε κείμενο – έναν τεράστιο όγκο κειμένου».

Το Υπουργείο Άμυνας και οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν περισσότερα στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Μαρκ Κούμπαν φαινομενικά συμφωνεί: «Η σοφία δεν έρχεται με κείμενο», είπε στο «Wired», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να χρειαστεί μια δεκαετία για να ανταγωνιστεί τη νοημοσύνη ενός κουταβιού. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, προέτρεψε τόσο τις ιδιωτικές εταιρείες, όσο και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να επενδύσουν περισσότερα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λέγοντας στο δίκτυο CNBC ότι η οικονομική ευρωστία της Αμερικής εξαρτάται από αυτό.

«Η στρατιωτική μας κυριαρχία, η θέση μας στον κόσμο εξαρτάται από την ικανότητά μας να επενδύουμε στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Τέλος της ιστορίας. Η επένδυση σε αυτό είναι κρίσιμης σημασίας», κατέληξε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This