Ο Ανδρουλάκης παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: Κέρδισε με 20% διαφορά τον Χάρη Δούκα – Η πρώτη δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων μετά την ήττα του

Περίπου 214.000 ήταν οι ψηφοφόροι και φίλοι του κόμματος, οι οποίοι προσήλθαν σήμερα στις εσωκομματικές κάλπες

Must Read

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να κερδίσει κατά κράτος τον αντίπαλό του, Χάρη Δούκα, διευρύνοντας κατά πολύ τη μεταξύ τους διαφορά, σε σχέση με τα αποτελέσματα του α’ γύρου, καθώς, με βάση τα ρεπορτάζ, ο «πρώην» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικράτησε του σημερινού αντιπάλου του με ποσοστό άνω του 20%.

Τα αναλυτικά τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 59,92% (125.820)
  • Χάρης Δούκας 40,08% (84.149)
  • Ψηφίσαντες 213.001
  • Έγκυρα 209.969
  • Άκυρα/λευκά: 3.032
  • Άκυρα: 1.635
  • Λευκά: 1.397

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μας τίμησαν σε αυτές τις κρίσιμες διαδικασίες. Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που στήριξαν την υποψηφιότητά μας. Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων στην πρώτη του δήλωση μετά την ήττα του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου.




Με 11 τμήματα να απομένουν σε ολόκληρη την επικράτεια (98,8% καταμετρημένο) ωσότου ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του τελικού αποτελέσματος, ο Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 59,87% των προτιμήσεων των ψηφισάντων (123.561 ψήφοι), ενώ ο Δούκας το 40,13% (82.804 ψήφοι).




Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, (και) στον Δήμο Αθηναίων ο Ανδρουλάκης κέρδισε τον Δούκα με ποσοστό περίπου 60%-40%, ενώ στον α’ γύρο ο «νέος» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε βγει τέταρτος, με τον σημερινό αντίπαλό του να βγαίνει τρίτος, πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα, σχετικά με την εκλογική στρατηγική και την κατεύθυνση των ψήφων των υποψηφίων που δεν προχώρησαν στον δεύτερο γύρο. Η μετατόπιση ψηφοφόρων προς τον Ανδρουλάκη φαίνεται ότι αποδείχτηκε καθοριστική, ενώ υπήρξε και ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων που επέλεξε να απέχει.

Περίπου 214.000 ήταν, τελικά, οι πολίτες, ψηφοφόροι και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προσήλθαν σήμερα στις εσωκομματικές κάλπες του κόμματος, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική αποχή σε σχέση με τον α’ γύρο που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εντελώς ανίκανος και αποτυχημένος ο Χάρης Δούκας. Αν δεν ήταν η ΑΝΤΑΡΣΙΑ και η αποχή δεν θα είχε εκλεγεί δήμαρχος.

    • Αν είχε έστω κα ελάχιστη αξιοπρέπεια έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από δημάρχους μια πόλης που έδωσε στον αντίπαλο 60%
      Αλλά τώρα θα πάει να σώσει τον δήμο
      Άτομα χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας που θέλουν να μας σώσουν.
      Κατάλληλοι μόνο για το δελφιναριο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This