Η χαρισάμενη Κυριακή του Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος συνεχίζει το εβδομαδιαίο του αφήγημα για την καλύτερη Ελλάδα που ζούμε στις ημέρες της πρωθυπουργίας του

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα κυριακάτικα παραμύθια που αναρτά στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα οποία παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια κυβέρνηση αλάθητη και μία ζωή χαρισάμενη για τον Έλληνα πολίτη, που φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με τη βασανιστική πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων, χθες εμφάνισε την οικονομία σε ανάκαμψη και έφερε ως παράδειγμα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, παρότι είναι ένας Προϋπολογισμός λιτότητας, αναιμικός και στηρίζεται σε ψεύτικα δεδομένα. «Παρά το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική και θα σας πω δύο στοιχεία που το επιβεβαιώνουν.

Το πρώτο είναι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2025 με τρεις πολύ σημαντικές θετικές “ειδήσεις”: την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, την ταχύτερη ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους» είπε και πρόσθεσε ότι ο Προϋπολογισμός «κάνει «καλό στην τσέπη μας», διότι περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος, κάνει πιο ισχυρή και ανθεκτική την οικονομία μας, κλείνοντας παράλληλα το επενδυτικό κενό που άφησε στη χώρα μας η κρίση. Φυσικά αποκρύπτει, μεταξύ άλλων, ότι προβλέπει 2,5 δισ. νέους φόρους και το δημόσιο χρέος έχει ήδη αναθεωρηθεί προς τα πάνω από την Ε.Ε., μέσω αναδρομικών χρεών, που είναι αρκετά δισ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ακόμα μια φορά ότι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας «είναι για εμάς προτεραιότητα», όπως κατ΄ επανάληψη έχει πει τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να καλύπτει με προσλήψεις τα τεράστια κενά σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του ΕΣΥ. «Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τα πολλά προβλήματα που το ταλανίζουν και στα οποία εγκύψαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, πιστεύω ότι το ΕΣΥ αλλάζει. Η συνολική ανάταξή του γίνεται με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο τετραετίας, με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και στις υποδομές, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και ιδιωτικές χορηγίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σχετικά με το πρόγραμμα ανακαίνισης νοσοκομείων.

Ειδική αναφορά έκανε στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο σημαντικό πρόγραμμα κινήτρων για την κάλυψη των κενών θέσεων στις στρατιωτικές σχολές, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να γίνουν ένας ελκυστικός προορισμός σταδιοδρομίας, ώστε να διαθέτουν στελέχη στην πρώτη γραμμή με υψηλό φρόνημα και ηθικό.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ένας “έξυπνος” που μας περνάει για ηλίθιους. Ηλίθιοι είναι αυτοί που σε πιστεύουν και σε ψηφίζουν ανθέλληνα!!!!

  2. Αν δεν ευλογησει τα γενεια του ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ , ποιος θα τα ευλογησει. ? Συνεχιζει να πιστευει οτι ολοι οι Ελληνες ειναι ηλιθειοι και θα πιστεψουν τα παραμυθια του.

  3. Όταν δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση και χορεύει μόνος του αυτά θα συμβαίνουν,
    κι εμείς του χτυπάμε και παλαμάκια, αντί να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This