Ημέτερος και βολεμένος ο Κελαϊδάκης

Ο σύμβουλος του Παναγιωτόπουλου με τις απευθείας αναθέσεις είναι και μετακλητός στον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Ι. Σάββα

Must Read

Σε πολυθεσίτη αποδεικνύεται ο Καβαλιώτης Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, συνεργάτης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκου Παναγιωτόπουλου! Μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» την περασμένη Παρασκευή της σύμβασης απευθείας ανάθεσης στον κ. Κελαϊδάκη για… συμβουλές, η εφημερίδα μας αποκαλύπτει σήμερα ότι ο συγκεκριμένος πολυπράγμων παράγοντας τυγχάνει και μετακλητός υπάλληλος στον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Γιάννη Σάββα, από το τέλος του 2022!

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και υπογράφει ο κ. Σάββας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης «προσλαμβάνει από 21-12-2022 τον Εμμανουήλ Κελαϊδάκη του Ιωάννη, σε κενή θέση μετακλητού συνεργάτη στο Γραφείο του Γραμματέα της Α.Δ.Μ.-Θ., Ιωάννη Σάββα, με τις αποδοχές του 11ου Μισθολογικού κλιμακίου της ΠΕ κατηγορίας»!

Και αν η συγκεκριμένη πρόσληψη είναι νομικά ορθή, σίγουρα πολιτικά δεν είναι ηθική, καθώς δεν είναι δυνατόν ένας μετακλητός υπάλληλος περιφέρειας να παίρνει παράλληλα δουλειές από το Δημόσιο και μάλιστα από υπουργό που εκλέγεται στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται ο κ. Κελαϊδάκης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, που έχει αναλάβει το βαρύ χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης, φαίνεται ότι βρίσκει τον χρόνο να μοιράζει δουλειές σε συντοπίτες πολιτικούς του φίλους που με κάθε τρόπο τον διαφημίζουν!

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Καβάλα, η συγκεκριμένη πρόσληψη ενέχει πολύ πιθανόν και σύγκρουση συμφερόντων. Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι στενός συνεργάτης του κ. Σάββα, ο οποίος λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες και εσύ (σ.σ.: ο κ. Κελαϊδάκης) να διατυμπανίζεις ότι συνεργάζεσαι με επιχειρήσεις που συνδέονται με τα μάρμαρα, την ενέργεια, τον τουρισμό κ.λπ. Εχει χαθεί κάθε έννοια αξιοκρατίας τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα που αποκαλύπτουμε σήμερα είναι πολύ σοβαρό και οφείλουν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος όσο και ο υπουργός Μετανάστευσης να παρέμβουν και να δώσουν ένα τέλος σε όλη αυτή την ιστορία.

Η αποκάλυψη

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύτηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) σύμβαση απευθείας ανάθεσης με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών συμβούλων για τις αρμοδιότητες συντονιστικού φορέα της παρ. 6 του άρθρου 71 του Κανονισμού (Ε.Ε.) 2021/1060, που ασκεί η ΕΥΣΥΔ-ΜΕΥ», ύψους 32.240 ευρώ (με ΦΠΑ). Το κονδύλι αυτό, που έχει εγκριθεί για τον κ. Κελαϊδάκη βέβαια, έχει βγει από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού & Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (ΕΥΣΥΔ-ΜΕΥ) του υπουργείου, και υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μανώλη Λογοθέτη.

Η ευφάνταστη δικαιολογία για την ανάγκη της συγκεκριμένης παροχής, όπως τουλάχιστον επιχειρείται να δοθεί στη σχετική σύμβαση, είναι πως ο προϊστάμενος της ΕΥΣΥΔ-ΜΕΥ έχει ανάγκη συμβουλές για την υποστήριξη αρμοδιοτήτων που προκύπτουν από Ευρωπαϊκό Κανονισμό (2021/106). Δηλαδή περιγράφεται πως θα πληρώσουμε κάποιον για να κρατά το χέρι σε κάποιον που κάνει αέρα σε κάποιον άλλον…

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο κ. Κελαϊδάκης είναι ένας από τους ανθρώπους που περιβάλλουν τον κ. Παναγιωτόπουλο στην εκλογική του περιφέρεια, και ως εκ τούτου και σήμερα στο υπουργείο. Δεν είναι τυχαίο πως ο «σύμβουλος» αφιερώνει εδώ και καιρό σχεδόν το σύνολο σελίδας που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προβολή των δράσεων και των συνεντεύξεων του κ. Παναγιωτόπουλου. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πια.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This