Φάσκει και αντιφάσκει το Ισραήλ για την επίθεση στους κυανόκρανους του ΟΗΕ

Η αφήγηση του Ισραήλ δεν συμβαδίζει με τα γεγονότα

Must Read

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι το άρμα μάχης τους εισήλθε αρκετά μέτρα μέσα σε ένα φυλάκιο της UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) στο νότιο Λίβανο και κατέστρεψε την πύλη του, ενώ προσπαθούσαν να εκκενώσουν τραυματισμένους Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Νωρίτερα σήμερα (Κυριακή), ένας μεγάλος καταιγισμός αντιαρματικών πυραύλων εκτοξεύθηκε προς τα στρατεύματα των IDF στο νότιο Λίβανο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δύο στρατιώτες των IDF τραυματίστηκαν σοβαρά και πολλοί άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά και μέτρια», αναφέρεται. «Μια αρχική εξέταση έδειξε ότι ένα άρμα μάχης των IDF που προσπαθούσε να εκκενώσει τραυματισμένους στρατιώτες, ενώ εξακολουθούσε να δέχεται πυρά, οπισθοχώρησε αρκετά μέτρα σε ένα φυλάκιο της UNIFIL». «Μόλις σταμάτησαν τα εχθρικά πυρά και μετά την εκκένωση των τραυματισμένων στρατιωτών, το άρμα αποχώρησε από το φυλάκιο», ανέφεραν οι IDF, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιήθηκε προπέτασμα καπνού για την κάλυψη της εκκένωσης των τραυματισμένων στρατιωτών.

Σύμφωνα με τις IDF, ο ισραηλινός στρατός «διατήρησε τον συντονισμό με την UNIFIL». «Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τις δυνάμεις της UNIFIL από τη δραστηριότητα των IDF», τονίζεται.

Η παραπάνω αφήγηση γεγονότων δεν συμβαδίζει ούτε με τις καταγγελίες του ΟΗΕ εις βάρος του Ισραήλ ούτε με την καταγραφή των γεγονότων από παρατηρητές και δημοσιογράφους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. στα λεγόμενα χασάπηδων,γενοκτόνων αρουραίων της περι(κλαν)ούσιας φυλής. Δεν εμπιστεύεσαι ποτέ σκουλήκια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This