Κρίση περνά η σχέση Γερμανίας-Ουκρανίας – Δεν πιστεύουν πια στις υποσχέσεις Ζελένσκι για την αντεπίθεση

Δεν εμπιστεύονται πια τον Ζελένσκι οι Γερμανοί

Must Read

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά πως το Κίεβο δεν θα είναι σε θέση να εξαπολύσει αντεπίθεση το προσεχές διάστημα, επικαλούμενο εσωτερικές πηγές του υπουργείου. Το υπουργείο φέρεται να μην έχει εμπιστοσύνη ότι η Ουκρανία θα μπορέσει σύντομα να προχωρήσει σε επιτυχή στρατιωτική αντεπίθεση, κάτι που αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ουκρανική πλευρά στην τρέχουσα φάση του πολέμου.

Επιπλέον, η Bundeswehr, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, δεν πρόκειται να προμηθεύσουν πλέον βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η διαδικασία μεταφοράς στρατιωτικού υλικού έχει πλέον ολοκληρωθεί και δεν προβλέπεται περαιτέρω παράδοση βαρέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης Leopard 2, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία διαθέτει περίπου 300 τέτοια άρματα στις αποθήκες της.

Η απόφαση αυτή έχει σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων προς την Ουκρανία, μετά τις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει διαθέσει σημαντικά κονδύλια για τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, με τις συνολικές δεσμεύσεις της να ανέρχονται στα 28 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρά την ισχυρή οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που έχει προσφέρει έως τώρα, η διακοπή της προμήθειας βαρέος υλικού μπορεί να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην πολιτική της Γερμανίας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αχα,χουχα!!! Επιτέλους ξύπνησαν οι Γερμανοι-στοκοι; Τι τους έκανε να πιστεύουν στην στρατιωτική δεινότητα του γοβατου Ουκρανού; Αυτοί που τώρα προσπαθούν να εκτρεψουν την οικονομία όλης της Ευρώπης στην παραγωγή οπλικών συστημάτων ; Θέλουν , οριστικά και αμετάκλητα, να καταστρέψουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχοντας την ευλογία των ανόητων που κυβερνούν στις ΗΠΑ αυτή την στιγμή; Αυτό κάνουν , συστηματικά, εξ αρχής δημιουργιας της Ε.Ε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This