Ανεπιτυχής ο οικονομικός πόλεμος στην Ρωσία – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Εντυπωσιακή η αναδιάρθρωση της Ρωσικής οικονομίας

Must Read

Τα έσοδα του ρωσικού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού το 2025 αναμένεται να ανέλθουν σε 40,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 419,12 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 12% σε σχέση με τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024. Αυτή η σημαντική αύξηση των εσόδων αποδεικνύει ότι η ρωσική οικονομία παραμένει ισχυρή και ανθεκτική, παρά τις αυστηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση.

Σύμφωνα με το ρωσικό Ελεγκτικό Συνέδριο, η πρόβλεψη για το 2026 δείχνει περαιτέρω αύξηση των εσόδων στα 41,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια ($434,72 δισ.), δηλαδή 3,8% περισσότερα από το 2025. Για το 2027, τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 43,15 τρισεκατομμύρια ρούβλια ($448,76 δισ.), αυξημένα κατά 3,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτές οι προβλέψεις καταδεικνύουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει μηχανισμούς που επιτρέπουν τη σταθερή αύξηση των οικονομικών της πόρων, ακόμα και σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που έχει επηρεαστεί από δυτικές κυρώσεις και γεωπολιτικές εντάσεις.

Παράλληλα, οι προβλέψεις για το μέλλον δείχνουν ότι το ρωσικό κράτος διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα τους περιορισμούς που προκαλούν οι κυρώσεις. Η ικανότητα της Ρωσίας να προσαρμόζεται και να αναπτύσσει την οικονομία της είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δυτικές κυρώσεις, αν και σχεδιάστηκαν να πλήξουν την οικονομία της, δεν έχουν καταφέρει να επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα, η Ρωσία έχει καταφέρει να στραφεί σε εναλλακτικές αγορές και να αναπτύξει οικονομικούς δεσμούς με χώρες που δεν συμμερίζονται τις κυρώσεις, όπως η Κίνα, η Ινδία και άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

Η αύξηση των εσόδων και η σταθερότητα της ρωσικής οικονομίας αποτελεί απόδειξη ότι, παρά τις δυτικές πιέσεις, η Ρωσία έχει την ικανότητα να προχωρήσει μπροστά, αναπτύσσοντας εσωτερικές δυνατότητες και διεθνείς συνεργασίες, αποδεικνύοντας ότι οι κυρώσεις δεν μπορούν να υπονομεύσουν αποτελεσματικά την οικονομική της κυριαρχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This