Είναι πολλά τα λεφτά της ΜΙΤ στην Ελλάδα

Ελάχιστος πλούτος σε μια χώρα συνεπάγεται γενικευμένη διαφθορά. Η φτωχότερη χώρα στην Ε.Ε. είναι η Ελλάδα. Συνεπώς η χώρα μας έχει τους πλέον διεφθαρμένους πολιτικούς στην Ευρώπη

Must Read

Οι καθηγητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ, D.A. Robinson και D. Acemoglou σε τεκμηριωμένη μελέτη απέδειξαν ότι η κατανομή του πλούτου των κρατών είναι αντιστρόφως ανάλογη της διαφθοράς της ελίτ και των πολιτικών κομμάτων («Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη», εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2013). Οι μηχανισμοί ευημερίας άπτονται της πεφωτισμένης ελίτ, που θα υλοποιήσει το κατάλληλο πολιτιστικό και ηθικό υπόβαθρο, ώστε οι πολιτικές δομές να ξεπεράσουν την εγγενή διαφθορά τους και να προωθήσουν το εθνικό συμφέρον, δοθέντος ότι η ηθική υπεροχή δημιουργεί τα υλικά, τεχνολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τα συμπεράσματα επιβεβαιώνονται και από την ισχυρή αρνητική συσχέτιση μεταξύ ευημερίας και  πολιτικής διαφθοράς. Ελάχιστος πλούτος σε μια χώρα συνεπάγεται γενικευμένη διαφθορά. Η φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα. Συνεπώς η χώρα μας έχει τους πλέον διεφθαρμένους πολιτικούς στην Ευρώπη.

Οι δύο καθηγητές ισχυρίζονται ότι στις αποτυχημένες χώρες τα πολιτικά κόμματα συνιστούν εγκληματικές εταιρίες, οργανωμένες στα πρότυπα μαφίας, με σκοπό να ληστεύουν τους πολίτες μέσω της βαριάς φορολογίας. Αν συγκρίνουμε τα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών της Ν.Δ. πριν από το 2019 με τα σημερινά, θα διαπιστώσουμε ότι τα τέσσερα ακίνητα αυξήθηκαν σε 20, 30 ή 40, οι φανερές τραπεζικές καταθέσεις των τεσσάρων μηδενικών ανέβηκαν στα έξι, ενώ σπανίως δημοσιεύονται τα ποσά που κατέχουν οι θείες στον Νίγηρα και στο Μαλί. Η απύθμενη ελληνική πολιτική διαφθορά δεν είναι πρωτόγνωρη.

Σε αυτή αναφέρονται διαρκώς οι ξένοι, οι διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν όμως και άλλα προσόντα, καθώς και άλλες ιδιότητες, τις οποίες στερούνται τα αντίστοιχα του εξωτερικού, τουλάχιστον στη δυτική Ευρώπη.

Η ιστορική ανάλυση, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι πρόσφατα, επιβεβαιώνει ότι  τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρηματίζονταν από τους ξένους, για να προωθούν τα εθνικά τους συμφέροντα εις βάρος των ελληνικών. Άλλωστε, τα πρώτα κόμματα ονομάζονταν Αγγλικό, Γαλλικό, Ρωσικό, με ό,τι αυτές οι ονομασίες συνεπάγονται. Γνωστή επίσης είναι η χρηματοδότηση του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ και τον Τίτο, με σκοπό να προωθηθεί η πολιτική της Μόσχας στην Ελλάδα και να αποσχισθεί η Μακεδονία (Βασίλειος Κόντης, Σπυρίδων Σφέτας, Εμφύλιος Πόλεμος, έγγραφα από τα γιουγκοσλαβικά και βουλγαρικά αρχεία, ελληνικός Βορράς, 2000).

Επίσης, προσφάτως στο βιβλίο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λιάκου «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (εκδόσεις Αμμων, Αθήνα 2023) η παράθεση των σχετικών ιστορικών εγγράφων αποκαλύπτει ότι ο «Εθνάρχης» λαδωνόταν από τον έμπορο όπλων Βασίλη Ζαχάρωφ για να προκαλέσει τον Εθνικό Διχασμό και να βάλει την Ελλάδα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποκαλύψεις της ΜΙ5 για την περίοδο 1958-1960 στην Ελλάδα, σχετικά με την αποτροπή της Ένωσης με την Κύπρο, αναφέρουν: Η CIA στην Αθήνα επιδίδετο σε «παραγωγικές επιχειρήσεις», η φύση των οποίων δεν μπορεί να αποκαλυφτεί, και επίσης διέπρεπε στον χρηματισμό των πλέον σημαντικών μελών της ελληνικής διοίκησης (Nigel West, The friends, Publisher Weidenfeld and Nicholson, London, 1988). Ποια ήταν τα «πλέον σημαντικά μέλη της ελληνικής διοίκησης» που εμισθοδοτούνταν από τη CIA μεταξύ των ετών 1958-1960, ώστε να αποτραπεί η Ένωση; Όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν τα πλέον σημαντικά μέλη της ελληνικής διοίκησης εκείνη τη χρονική περίοδο. Σήμερα, τα κόμματα, ιδίως της Αριστεράς, έχουν ξεσηκωθεί υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ.

Οι κομματικές νεολαίες ανεβαίνουν στα βουνά και υψώνουν την παλαιστινιακή σημαία, χωρίς την ελληνική δίπλα της. Στα δημαρχία υψώνουν επίσης παλαιστινιακές σημαίες. Στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσκαλούνται στα συνέδρια του Ερντογάν. Δοθέντος, όμως, ότι ο τελευταίος είναι ο πραγματικός αρχηγός των τρομοκρατών της Χαμάς, θα μπορούσε κάποιος, βάσει της προϊστορίας των Ελληνικών κομμάτων, να σκεφτεί: Είναι πολλά τα λεφτά της ΜΙΤ στην Ελλάδα.

*∆ιδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του
Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλήνιοι αγώνες άρσης βαρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Μια σπουδαία και ξεχωριστή διοργάνωση με θετικό κοινωνικό πρόσημο, αφού όλοι οι αθλητές εκτός από τις αρετές του Αθλητισμού,...

More Articles Like This