Το ενοίκιο αποτελεί εφιάλτη για τα νοικοκυριά – Τι στερούνται για να μπορούν να ανταποκριθούν

Must Read

Είναι γεγονός πως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ενοίκια ακόμα και στις φθηνές παραδοσιακά περιοχές έχουν πάρει την «ανηφόρα». Αυτό σημαίνει πως ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με αυτόν τον εφιάλτη, της αύξησης των ενοικίων.

Στην τηλεόραση του Action24 βρέθηκαν καλεσμένοι ο Άγγελος Σκιαδάς Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Ενοικιαστών και ο Στράτος Παραδιάς Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο κ. Σκιαδάς ανέφερε πως «έχουν πάρει φωτιά τα ενοίκια και η τιμή μπορεί να φτάσει και 20 ευρώ/τμ. Με τους μισθούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ένα νοικοκυριό στερείται την διασκέδαση ακόμα και το φαγητό για να μπορεί να ανταποκριθεί στην τιμή του ενοικίου. Μιλάμε ακόμα και για ακίνητα που μπορεί να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Σημείωσε πως «τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδώσουν».

Από την πλευρά του ο κ. Παραδιάς τόνισε πως «το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δεν έχουν χτιστεί καινούργια σπίτια», θεωρεί επίσης πιθανόν τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση να αποδώσουν αργότερα. Συμπλήρωσε «πως το κίνητρο για κάθε ακίνητο που μπορεί να ενταχθεί σε μακροχρόνια μίσθωση, να μπορεί να ενοικιαστεί χωρίς φόρο εισοδήματος για τρία χρόνια, αρκεί βέβαια να νομοθετηθεί σωστά ένα τέτοιο μέτρο».


Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This