Μετωπική επίθεση Βλάχου σε Χατζηδάκη για τους πλειστηριασμούς: «Η αλήθεια είναι αυτή που λέω εγώ και όχι εσύ – Θα προσέχω πλέον τι ψηφίζω!»

Must Read

Αγεφύρωτες παρέμειναν οι διαφορές των «ανταρτών» βουλευτών της ΝΔ με τον Κωστή Χατζηδάκη και την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια. Παρά την προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών να πείσει την Ολομέλεια ότι υπάρχει συναντίληψη, ο Γιώργος Βλάχος στην επίκαιρη ερώτησή του επέμεινε να τον διαψεύδει και προειδοποίησε ότι πλέον θα προσέχει τι ψηφίζει! Υπενθυμίζεται ότι η επίκαιρη ερώτηση του Γ. Βλάχου ακολούθησε την κατάθεση ερώτησης από 11 βουλευτές και την απάντηση Χατζηδάκη, ο οποία εξελήφθη ως προκλητική από τους βουλευτές.

«Από την κατάθεση της ερώτησης αρνήθηκα να ανταποκριθώ σε προσκλήσεις σε ΜΜΕ για συνεντεύξεις και τούτο γιατί ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας στη Βουλή πριν προβώ σε κάθε άλλο σχολιασμό. Αντίθετα με εσάς που στην κοινή ερώτηση απαντήσατε με δελτίο τύπου προς κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη ημέρα λάβαμε γνώση εμείς. Τι να πω; Αυτά είναι σημεία των καιρών. Σε κάθε περίπτωση θα σας καλούσα να μην το ξανακάνετε γιατί δεν τιμά ούτε εσάς ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία», τόνισε ο Γ. Βλάχος και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αναφορά του Κ. Χατζηδάκη ότι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν τις ρυθμίσεις που ζητούν να αλλάξουν. «Αν η αναφορά σας στην ψήφο μας είναι προτροπή για περισσότερη προσοχή στο μέλλον για το τι θα ψηφίζουμε προσωπικά την δέχομαι και θα είμαι πιο… προσεκτικός», είπε ο Γ. Βλάχος.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης δεν έκρυβε την ενόχλησή του και άφησε αιχμές για τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές λέγοντας ότι δεν θα παρασυρθεί από τον λαϊκισμό για να γίνει αρεστός σε κάποιες εκπομπές.

«Δεν χρωστάω σε κανέναν. Ούτε σε τράπεζα, ούτε σε fund. Λαϊκιστής δεν πρόκειται να γίνω. Για να γίνω ευχάριστος σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή δεν πρόκειται να φύγω από μερικές βασικές αρχές που είναι η αρχή της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας. Είμαι βέβαιος ότι και οι δυο έχουμε την ίδια ανησυχία. Είμαι πάντα στη διάθεση σας στο πλαίσιο των αρχών και των κατευθύνσεων της ΝΔ», υπογράμμισε ο Κ. Χατζηδάκης.

«Δώσαμε στα funds και το μαχαίρι και το πεπόνι. Το πεπόνι δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Μπορούμε όμως το μαχαίρι να το δώσουμε σε χέρι που θα κάνει δίκαιη κατανομή. Δεν ζητάμε να χαρίστε σπίτι σε κανέναν που δεν του ανήκει. Ζητάμε απαλλαγή από το άδικο και την υπερβολή» τόνισε ο Γ. Βλάχος υπογραμμίζοντας ότι «δεν γίνεται να αγοράζουν τα funds με 30 και να ζητούν 100. Οι servicers ανεβοκατεβάζουν αυθαίρετα τις τιμές της οφειλής και των τόκων. Τα funds απορρίπτουν την πρόταση εξωδικαστικού και ο δανειολήπτης δεν μπορεί καν να μάθει όχι μόνο τον λόγο της απόρριψης αλλά ούτε καν την πρόταση που απορρίφθηκε».

Με την φράση κανένας δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους άλλους, απάντησε ο Κ. Χατζηδάκης και εκτίμησε ότι «αν κινηθεί κανείς αλόγιστα και υιοθετήσει αλόγιστες και λαϊκίστικες πρακτικές την πληρώνουν οι καταθέτες και οι φορολογούμενοι. Τα μισά από τα μέτρα που προτείνονται έχουν ήδη υλοποιηθεί ή υλοποιούνται ενώ κάποια άλλα θα μας οδηγήσουν πίσω στον νόμο Κατσέλη. Με αποτέλεσμα όχι να κερδίσουν αλλά να χάσουν οι δανειολήπτες».

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας έχουν πολιορκήσει δεν καταλαβαίνουν το καλό τους; Εσείς παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά φτιαγμένο. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να τους βρει κανείς, ότι δεν σηκώνουν τηλέφωνα. Μου είπατε ότι ενημερώνουν, ότι η λειτουργεί η πλατφόρμα προσωποποιημένης ενημέρωσης. Δεν λειτουργεί τίποτα. Ποια ευαισθησία επικαλείστε;», του απάντησε ο Γ. Βλάχος και συνέχισε: «αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή που λέω εγώ, όχι αυτή που λέτε εσείς». Υπογραμμίζεται πως ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και πως το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τη φωνή των πολιτών που διαμαρτύρονται.

Ο υπουργός κάλεσε τον βουλευτή να μην να εφαρμόσει πράγματα που είναι εσφαλμένα καθώς ο λογαριασμός θα ερχόταν στον υπουργό και σημείωσε με νόημα ότι εκείνος θέλει προτάσεις με σοβαρότητα, δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This