Νέος συναγερμός στο Iσραήλ: Ήχησαν σειρήνες για εισερχόμενες ρουκέτες σε… 240 περιοχές!

Must Read

Στα καταφύγια έσπευσαν για μια ακόμη ημέρα εκατομμύρια Ισραηλινοί, καθώς σειρήνες ήχησαν σε εκατοντάδες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας, προειδοποιώντας για ρίψεις βλημάτων από τον Λίβανο.

Ειδικότερα, σε καθεστώς «κόκκινου» συναγερμού τέθηκαν 240 περιοχές σε ολόκληρο το Ισραήλ, εξαιτίας πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ, ενώ σήμερα μόνο, από την αεράμυνα της χώρας, το περίφημο Iron Dome, εικάζεται ότι έχουν ήδη «περάσει» 221 drones.

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τρία βλήματα που διέσχισαν τον αέρα της επικράτειας αναχαιτίστηκαν, ενώ ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το σημείο απ’ όπου αυτά εκτοξεύτηκαν. Για μια ακόμη φορά, πάντως, δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς. Από την πλευρά της, η ισραηλινή αστυνομία υποστήριξε πως οι σειρήνες ήχησαν κυρίως στο Τελ Αβίβ, διευκρινίζοντας πως «έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που επλήγησαν από συντρίμμια των ρουκετών».

Οι εν λόγω ρίψεις αποτελούν συνέχει του χθεσινού πλήγματος της Χεζμπολάχ στην Χάιφα, τη μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες.

Στο μεταξύ, απόψε στις 8:30 μ.μ. (τοπική ώρα) θα συνεδριάσει για μια ακόμη φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με βασικό θέμα τα αντίποινα στο Ιράν για τη μαζική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος με σχεδόν 200 πυραύλους. Σύμφωνα με τους «Times of Israel», που επικαλούνται δήλωση υπουργού που θα παραστεί στο συμβούλιο ασφαλείας, αυτό θα λάβει χώρα στο στρατιωτικό αρχηγείο της Kirya, στο Τελ Αβίβ.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This