Γαλλία: 14χρονος «βούτηξε» το αμάξι των γονιών του και έτρεχε με 180 στη ΛΕΑ – Η αστυνομία τον καταδίωκε επί 61,5 χιλιόμετρα!

Must Read

«Κινηματογραφική» καταδίωξη ενός 14χρονου, ο οποίος είχε «βουτήξει» το αυτοκίνητο των γονιών του, έλαβε χώρα σε αυτοκινητόδρομο της βορειοανατολικής Γαλλίας, καθώς οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τον καταδιώξουν επί 61,5 χιλιόμετρα, ένεκα του γεγονότος ότι ο ανήλικος οδηγός προκάλεσε «χάος».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η γαλλική δικαιοσύνη, ο 14χρονος «έκανε σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα και έτρεχε στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης με 180 χιλιόμετρα», με τον εισαγγελέα του Μονπελιέ να σημειώνει πως «στη συνέχεια έκανε αναστροφή πάνω στη ΛΕΑ και κατέληξε να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε τη φυγή του πεζός, αλλά οι αρχές τον συνέλαβαν σε ένα χωριό κοντά στο Ντολ». Μάλιστα, εξαιτίας της επικίνδυνης οδήγησής του, προκλήθηκε ένα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα περιπολικό και δύο άλλα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο έφηβος, που δεν έχει ποινικό μητρώο, θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων μέσα στους επόμενους δύο μήνες, κατηγορούμενος για κλοπή, ληστεία, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, έκθεση σε κίνδυνο και δεκάδες άλλες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Πάντως, όταν τέθηκε υπό κράτηση, ζήτησε συγγνώμη. «Το παιδί αδυνατεί να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα γεγονότα (…) Λέει ότι είχε προβλήματα στο γυμνάσιο, αλλά δεν λέει τι είδους. Το καταπληκτικό είναι ότι ήταν σε θέση να πατάει τέρμα γκάζι και να τον καταδιώκουν επί τόσα χιλιόμετρα», σχολίασε έκπληκτος ο εισαγγελέας.

Το παιδί «προέρχεται από μια συνηθισμένη οικογένεια, χωρίς προβλήματα» και δεν είχε δώσει αφορμή, εξαιρουμένης μιας υπόθεσης παρενόχλησης, μαζί με άλλους ανήλικους, για την οποία ακολουθήθηκε εναλλακτική διαδικασία. Αφού ξανάνοιξαν τα σχολεία φέτος, το είχε σκάσει πολλές φορές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This