ΠΑΣΟΚ: Χωρίς ανοχή ο Ανδρουλάκης στη νέα του θητεία!

Μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του, καλείται χωρίς υπεροψία να «διαβάσει» το μήνυμα της κάλπης και να μοιράσει ρόλους δίκαια

Must Read

Το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου εκλογικού γύρου στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε, σύμφωνα με στελέχη περί τον Νίκο Ανδρουλάκη, ότι «δεν υπήρξε αίτημα αλλαγής». «Ο κόσμος μας» λένε «θέλει σταθερότητα και συνέχεια», δείχνοντας ότι δεν έχουν πρόθεση να κουνηθούν ούτε ρούπι από την άκαμπτη γραμμή την οποία ακολουθούσε μέχρι χθες το πολιτικό τους είδωλο.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Kαι o ίδιος, λες και ήθελε να τους επιβεβαιώσει, στην επινίκια δήλωσή του έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη το βράδυ της Κυριακής δεν άφησε την παραμικρή χαραμάδα προοπτικής για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

«Έχει τον μικρομεγαλισμό συμπλεγματικών ηγετίσκων» παρατηρεί ειρωνικά στη «δημοκρατία» σοβαρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατεί στις διεργασίες για την ανασύνταξη του χώρου.

Ακόμα πιο σημαντικό και ενδεικτικό για τον τρόπο που θα κινηθεί την επόμενη μέρα είναι το γεγονός, σύμφωνα με στελέχη, ότι δεν έκανε κάποιο γενναιόδωρο άνοιγμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Πέρα από ελάχιστες και γενικόλογες αναφορές, απέφυγε, όπως και στην εκδήλωση για τα 50άχρονα γενέθλια του κόμματος στο Ζάππειο, να στείλει μήνυμα ενότητας, δείχνοντας ότι εξακολουθεί να θεωρεί το κόμμα προσωπικό φέουδο.

Η στάση του, λένε οι γνωρίζοντες, φανερώνει την αμηχανία του μπροστά στις δυσκολίες της επόμενης μέρας και το έλλειμμα στρατηγικής σκέψης τώρα που τελείωσαν οι ανάγκες του τακτικισμού.

Το 60%- 40%, όπως με άλλα λόγια είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, δεν είναι κάποιος παγιωμένος εσωκομματικός συσχετισμός. Αποτυπώνει μια τρέχουσα εσωκομματική μάχη στην οποία πολλοί συντάχθηκαν απρόθυμα πίσω από την ασθενική υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.

Η περίοδος που άρχισε χθες θα δείξει κατά πολλούς στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. (που χρωστάει -για να μην ξεχνιόμαστε…- όσα περίπου και η Ν.Δ.) πόσο σοβαρός ηγέτης είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ένα κόμμα με ισχυρό κυβερνητικό αποτύπωμα.

Υποστηρίζεται μάλιστα σοβαρά ότι η νέα θητεία του δεν θα έχει απεριόριστη ανοχή. Την άνοιξη του 2025 επίκειται το συνέδριο του κόμματος, κι αν μέχρι τότε ο Ανδρουλάκης συνεχίσει να πορεύεται στην ίδια «κλειστοφοβική» τροχιά, όπως του καταλογίζουν, τα πράγματα για το πολιτικό του μέλλον θα δυσκολέψουν.

Για την ώρα -κι αυτό είναι κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος- οφείλει, κατά την άποψή τους, να ανοίξει τα παράθυρα του κόμματος ώστε να μπει αέρας φρέσκος.

Ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Χάρης Δούκας κι ο Μιχάλης Κατρίνης του έδειξαν με κάθε τρόπο, όπως εκτιμά η πολιτική αγορά, ότι δεν εκφράζει το «όλον ΠΑΣΟΚ». Θα ήταν αδικαιολόγητη ένδειξη υπεροψίας, λένε, να παραγνωρίσει το μήνυμα της κάλπης και να μη μοιράσει δίκαια ρόλους, επιμένοντας να διοικεί με μια κλειστή παρέα φίλων.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This