Πατέρας Αντώνιος: Πρόταση από την εισαγγελέα για ενοχή του – «Αυτός έπαιρνε τις αποφάσεις»

Must Read

Ως γνώστη των κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» κατονόμασε χθες τον πατέρα Αντώνιο η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητώντας για τον λόγο αυτόν την ενοχή του για πέντε πράξεις ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανήλικων «τροφίμων» της ΜΚΟ (πλημμελήματα).

«Κατηγορώ» απηύθυνε, όμως, η εισαγγελέας και σε πέντε ακόμη εμπλεκομένους στην υπόθεση, μεταξύ αυτών και τα δύο «πρωτοπαλίκαρα» του πατρός Αντωνίου, πρόσωπα που κατά την εισαγγελική λειτουργό ήταν πλήρως αφοσιωμένα στον ιερέα, «με εκτελεστικούς ρόλους στη ΜΚΟ» και «νούμερο 2» στην πυραμίδα της ιεραρχίας της. Για τους δυο «έμπιστους» του ιερέα η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους για συνολικά πέντε αδικήματα, σε αντίθεση με δυο συγκατηγορουμένους τους για τους οποίους η ίδια πρότεινε την πλήρη αθώωσή τους.

Ολες οι πράξεις για τις οποίες η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή των έξι εκ των οκτώ συνολικά κατηγορουμένων αφορούν καταγγελίες για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Βόλο και Χίο. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες καταγγελίες για ίδια περιστατικά στις δομές της Αθήνας, της Καλαμάτας
και της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών.

Ενδεικτικά, για τον πατέρα Αντώνιο η εισαγγελέας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ενοχή για εμπλοκή του σε περίπτωση απομόνωσης παιδιού σε δομή του Βόλου, το οποίο, όπως ανέφερε, παρέμεινε για δυο μήνες κλειδωμένο σε χώρο μακριά από τα άλλα παιδιά της
δομής. «Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε καταφανώς τιμωρητικό χαρακτήρα, το οποίο στόχευε στην πρόκληση ψυχικού πόνου στον ανήλικο» είπε η εισαγγελέας, για να συμπληρώσει πως ο ρόλος εδώ του πατρός Αντωνίου «ήταν πρωτεύων και καθοριστικός», καθώς η απόφαση για τιμωρία του παιδιού με αυτόν τον τρόπο ελήφθη εν γνώσει του,
δεδομένου ότι ο ανήλικος είχε εμπλακεί σε περιστατικό κλοπής μαζί με άλλα δυο παιδιά.

Συνεχίζοντας, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο περιστατικό ξυλοδαρμού του ίδιου ανηλίκου, όπου ο πατέρας Αντώνιος, τα δυο πρωτοπαλίκαρά του και ένας ακόμη κατηγορούμενος πήγαν στο δωμάτιο του παιδιού «και το χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματός του και ιδιαίτερα στο κεφάλι, κατά τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει σε αυτόν κίνδυνο για τη ζωή του». Σκοπός τους, σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση, ήταν ο ανήλικος να τους αποκαλύψει πού είχε κρύψει τα κλοπιμαία. Τις επόμενες μέρες, στον Ανω Βόλο, έλαβε χώρα συνάντηση των παιδαγωγών, με τον πατέρα Αντώνιο να λέει στους παρευρισκομένους ότι ο ανήλικος αυτοτραυματίστηκε.

Ακολούθως, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε ένα ακόμη «σκληρό» περιστατικό σωματικής κακοποίησης ανηλίκου που έλαβε χώρα στη δομή της ΜΚΟ στη Πωγωνιανή. Εκεί, ανήλικος τρόφιμος κατήγγειλε ότι ο ένας εκ των δύο στενών συνεργατών του ιερέα τον έπιασε από το σαγόνι και, πιέζοντάς τον με δύναμη, του κατάφερε «μία πατητή» στα πλευρά, ενώ τον χτύπησε στο πρόσωπο με σφαλιάρες.

«Ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε πράξη, αλλά οι ισχυρισμοί του δεν κρίνονται πειστικοί» είπε η εισαγγελέας για τον κατηγορούμενο ιερέα, για να προσθέσει: «Σε ενημέρωση των παιδαγωγών του Βόλου, ο ίδιος ανέφερε ότι ο ανήλικος αυτοτραυματίστηκε, γεγονός όμως το οποίο αποδείχτηκε αναληθές. Ο κατηγορούμενος είχε γνώση όσων συνέβησαν και δεν ήταν αμέτοχος, όπως ισχυρίστηκε».

Ακόμη, η εισαγγελέας έκανε λόγο για φυσική παρουσία του πατρός Αντωνίου και στα δύο παραπάνω περιστατικά, γεγονός που, όπως ανέφερε, «μαρτυρά ότι εκείνος προκάλεσε την απόφαση να τελεστούν αυτές οι πράξεις».

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση και τη δίκη για την ασέλγεια

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης, το δικαστήριο μπαίνει πλέον σε τροχιά έκδοσης απόφασης, εφόσον βεβαίως ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, κατά την επόμενη δικάσιμο, η οποία ορίστηκε για τις 22 Οκτωβρίου. Χθες, πάντως, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως, στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν ο πατέρας Αντώνιος και μόλις τρεις από τους επτά συγκατηγορουμένους του. Ο ιερέας άκουγε την
εισαγγελέα με προσοχή, μη κρύβοντας τη δυσαρέσκειά του όταν εκείνη ζητούσε την ενοχή του για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου.

Την ενόχλησή τους δεν έκρυψαν ούτε οι δύο συγκατηγορούμενοί του, που άλλοτε ήταν το «δεξί χέρι» του ιερέα στη ΜΚΟ. Ηταν και αυτοί παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να ακούσουν την εισαγγελική αγόρευση. Αντίθετα, απόντες ήταν οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι που εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Αμέσως, πάντως, μετά την αυλαία της δίκης για τις σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων ο ιερέας αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο ενός ακόμη δικαστηρίου, προκειμένου να λογοδοτήσει για ακόμη βαρύτερες κατηγορίες, που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών που επίσης είχαν «φιλοξενηθεί» στη ΜΚΟ. Πρόκειται για μια δεύτερη,
ξεχωριστή δικογραφία, για την οποία έχει ήδη εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα. Με αυτό, οι δικαστές ζητούν ο πατέρας Αντώνιος να καθίσει στο σκαμνί Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

«Στις ανωτέρω πράξεις με τους ως άνω ανήλικους παθόντες προέβη για να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του, προσβάλλοντας έτσι την ανηλικότητά τους, δηλαδή την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής τους ηλικίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές στο βούλευμά τους, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του ιερέα περί υποκινούμενων καταγγελιών με στόχο να χάσει τον έλεγχο της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες δύο νέων αγοριών, ηλικίας 19 και 15 ετών, ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον πατέρα Αντώνιο μέσα σε δομές της ΜΚΟ. Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Έτσι όπως πάει η Δικαιοσύνη, θα του φορτώσει τη φωτιά στη Ρώμη, τη πτώση της Πόλης και τη δολοφονία του JFK.

    H ίδια Δικαιοσύνη που δέχεται το επιχειρήμα της “θείας από τη Νιγηρία” σε πολιτικό που πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη.

    Πρόταση: η εισαγγελέας να πάρει 2-3 από τα καλόπαιδα που πέρασαν από τη ΚΙΒΩΤΟ στο σπίτι της και να τα συνετίσει όπως πρέπει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This