Στα μαχαίρια Ορμπάν και Φον ντερ Λάιεν – Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατηγορεί την Πρόεδρο της Κομισιόν για την αποτυχία της Ευρώπης στο Ουκρανικό

Η πολιτική που ακολουθούν Κίεβο και Βρυξέλλες οδηγούν την Ευρώπη σε καταστροφή

Must Read

Ο Balazs Orban, πολιτικός διευθυντής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού και συνονόματός του, πιστεύει ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν φέρει προσωπική ευθύνη για την αποτυχία της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Ουκρανία.

«Η κ. φον ντερ Λάιεν φέρει την πολιτική ευθύνη για την αποτυχία της ευρωπαϊκής στρατηγικής σε αυτόν τον πόλεμο. Υπερασπίστηκε αυτή τη στρατηγική για πολλά χρόνια», δήλωσε ο Orban στην εφημερίδα Berliner Zeitung. Από τότε, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η χώρα βρίσκεται σε οικονομική παρακμή και γίνεται συνεχώς λόγος για κλιμάκωση, δήλωσε ο αξιωματούχος. «Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η στρατηγική της ΕΕ για την Ουκρανία έχει αποτύχει. Η κ. von der Leyen φέρει προσωπική ευθύνη γι’ αυτό», επανέλαβε ο πολιτικός. Η Ουγγαρία έχει διαφορετική άποψη για τη σύγκρουση και έχει καταστήσει τη θέση της πολύ διαφανή από την πρώτη ημέρα, τόνισε. Εδώ και δυόμισι χρόνια, σύμφωνα με τον Όρμπαν, η Ουγγαρία λέει ότι «δεν υπάρχει λύση στο πεδίο της μάχης». «Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόσο το καλύτερο για όλους. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερο για την Ευρώπη», συνόψισε.

Ο Όρμπαν διαβεβαίωσε ότι η Ουγγαρία δεν θα εγκαταλείψει τη θέση της, «παρά το γεγονός ότι δέχεται τεράστιες πιέσεις». Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας επιθυμεί την ειρήνη και θέλει «η ουγγρική κυβέρνηση να εκπροσωπεί αυτή τη θέση σε όλα τα επίπεδα της ΕΕ», είπε. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού εξέφρασε την ελπίδα ότι «το πολιτικό τοπίο θα αλλάξει μετά τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά τις εκλογές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, και θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για την επανάληψη της επικοινωνίας, τη διαπραγμάτευση μιας κατάπαυσης του πυρός και τη σύναψη μιας συνθήκης ειρήνης μακροπρόθεσμα».

Στις 9 Οκτωβρίου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της για την Ουκρανία, εάν δεν θέλει να χάσει το Κίεβο τη σύγκρουση. Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η παράδοση όπλων στην Ουκρανία δεν θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας ούτε θα αλλάξει την πορεία του πολέμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This