Δήμος Θεσσαλονίκης: Βραβεύτηκαν οι Παραολυμπιονίκες που σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία

«Η μεγάλη σας εθνική επιτυχία αντανακλά σε όλο αυτό τον κόσμο που είδε την εικόνα της μεγάλης Ελλάδας που κερδίζει»

Must Read

Τους Θεσσαλονικείς αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού βράβευσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, ο δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε τους 14 Παρολυμπιονίκες και τους 10 προπονητές που προετοίμασαν τους αθλητές για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου, τιμήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, ο ταμίας της επιτροπής, Ανδρέας Κατσαρός και ο αρχηγός της αποστολής, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

«Το δημαρχείο μας σήμερα είναι χαρούμενο και αισιόδοξο και αυτή η αισιοδοξία πηγάζει από την δική σας παρουσία», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθυνόμενους σε αθλητές και προπονητές, στους οποίους απένειμε συμβολικά ένα κλαδί ελιάς. «Σήμερα τιμάτε την Θεσσαλονίκη, τους δημότες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής γιατί η μεγάλη σας εθνική επιτυχία αντανακλά σε όλο αυτό τον κόσμο που είδε την εικόνα της μεγάλης Ελλάδας που κερδίζει στις προσπάθειές σας», πρόσθεσε.

«Για να φτάσουν σε αυτή την διάκριση οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Παραολυμπιονίκες έχουν καταβάλει μεγάλο κόπο, πολύ ιδρώτα αλλά έχουν λάβει και αγάπη από τους οικείους και τους προπονητές τους. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια και σε εσάς η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους αθλητές να συμμετάσχουν στο αθλητικό πρόγραμμα του δήμου, που αφορά σε διοργάνωση διεθνών αγώνων και θα εξελιχθεί από την επόμενη χρονιά. «Η διάκριση της Παραολυμπιακής μας ομάδας στο Παρίσι μας γεμίζει αισιοδοξία», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να μιλάμε με ανθρώπους που ξέρουν τι είναι αθλητισμός αλλά και πόσες θυσίες χρειάζονται για να γιορτάζουμε σήμερα όλες αυτές τις διακρίσεις», τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή, προκειμένου να στηρίξει τους αθλητές. «Δεν είναι όλα ρόδινα ούτε έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα. Είμαστε όμως εδώ γιατί θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά βάζοντας προτεραιότητες και στόχους έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πιο εύκολη την προσπάθεια των αθλητών μας», συμπλήρωσε ο Γιώργος Καπελλάκης.

Την υποχρέωση του δήμου να βοηθάει το Παραολυμπιακό Κίνημα τόνισε απο την πλευρά της η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου: «Ως αθλήτρια έχω ζήσει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους πρώτους του αθλητές που προπονούμασταν δίπλα δίπλα στο Καυτανζόγλειο».

Οι αθλητές που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν:
Κωνσταντινίδης Αθανάσιος (Στίβος): 1η θέση Σφαιροβολία, 2η θέση Κορίνα
Στεφανίδης Λάζαρος (Στίβος): 3η θέση Σφαιροβολία, 5η θέση Κορίνα
Πασχαλίδου Θεοδώρα: 3η θέση Τζούντο
Τζούνης Κωνσταντίνος (Στίβος): 3η θέση δισκοβολία
Γκέντζου Χριστίνα: 3η θέση Τάε κβον ντο

Κεραμυδά Σουλτάνα (Στίβος): 4η θέση Ακοντισμός
Ζησίδης Δημήτριος (Στίβος): 6η θέση Σφαιροβολία, 9η θέση Κορίνα
Μαλακόπουλος Στυλιανος (Στίβος): 7η θέση 400μ., 7η θέση άλμα εις μήκος
Προδρόμου Αθανάσιος (Στίβος): 7η θέση άλμα εις μήκος
Νικολαΐδης Ευστράτιος (Στίβος): 7η θέση Σφαιροβολία
Μαντούδη Ζωή (Στίβος): 9η θέση Σφαιροβολία
Παμενίδου Δωροθέα: 9η θέση Τοξοβολία
Ντισλής Γρηγόριος (Στίβος): 10η θέση
Σπυριδού Αρετή Αραβέλλα: 10η θέση κολύμβηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This