Κασσελάκης: Όλα για όλα για να ξαναπάρει τα κλειδιά

Μετά το μπλόκο στην υποψηφιότητά του από την Κ.Ε. μεταθέτει την αναμέτρηση με τους αντιπάλους του στο συνέδριο, το οποίο, όπως δήλωσε με βεβαιότητα, «θα αναβληθεί» επειδή «η βάση βράζει»

Must Read

Η χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαίωσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφωνίες, του δείχνουν την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να επανέλθουν η σοβαρότητα και η ηρεμία στο κόμμα.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Οι απαντήσεις που έδωσε (Star) είχαν περισσότερο ψυχολογική, παρά πολιτική αξία. Αποκάλυψαν σε κοινή θέα έναν απεγνωσμένο και κλονισμένο άνθρωπο που δεν πατάει σταθερά στα πόδια του και είναι πνιγμένος στις αντιφάσεις του.




 

Πώς να ερμηνευθεί η απάντησή του ότι είναι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος, την ώρα που αναγνώριζε ότι «δεν αμφισβητεί την άρση εμπιστοσύνης» στο πρόσωπό του, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή που τον αποκαθήλωσε από το αξίωμα;




 

Πελιδνός και με σφιγμένα χαρακτηριστικά, επαναλάμβανε διαρκώς ότι «όλα θα κριθούν από τη βάση». Όταν, όμως, πριν από ένα εικοσαήμερο του ζητήθηκε να προσφύγει σε αυτήν, το αρνήθηκε και ζήτησε να του καταθέσουν πρόταση μομφής. Χθες αναρωτιόταν θεατρικά «γιατί δεν με αφήνουν να χάσω από τη βάση;».

Στο προσκήνιο

Η πρόταση μομφής εις βάρος του εγκρίθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες. Πήγε στη συνέχεια κι άδειασε το γραφείο του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και αναχώρησε για τις Σπέτσες για να χωνέψει την ήττα. Και ύστερα από τέσσερις ημέρες επανέκαμψε στο προσκήνιο και ανακάλυψε ότι εξακολουθεί να είναι πρόεδρος, αν και είχε ήδη εκπέσει. Ζητά έκτοτε τα «διαφυγόντα κέρδη». Μετά και το δεύτερο μπλόκο που έβγαλε το περασμένο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή, η οποία του απαγόρευσε να συμμετάσχει στις εκλογές, μεταθέτει την αναμέτρηση ξανά στη βάση, πιστεύοντας ότι θα του δώσει τη δυνατότητα να εμφανιστεί στο συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου και να ανατρέψει την κομματική νομιμότητα, παίρνοντας πίσω τα κλειδιά και κυρίως το ταμείο του κόμματος. Ένα συνέδριο το οποίο, όπως δήλωσε με βεβαιότητα, «θα αναβληθεί» επειδή «η βάση βράζει».

Κάλεσε παρ’ όλα αυτά τον κόσμο να γραφτεί σε ένα δικό του σάιτ με τίτλο «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» και μη αφήνοντας αμφιβολία ότι σκοπός του είναι η διάσπαση, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνύπαρξης με τους εσωκομματικούς αντιπάλους του κάτω από την ίδια στέγη και ζήτησε από το κοινό του να υψώσει γύρω του ασπίδα προστασίας.




 

Προϊδεάζοντας για ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως αυτές του περασμένου Σαββάτου, όπου κάποιοι ακροδεξιοί δικοί του φώναζαν «κάτω η χούντα της Αριστεράς» και προπηλάκιζαν όσους θεωρούσαν ότι θίγουν το δικαιωματικό είδωλό τους, είπε ότι εάν αποτύχει «έχει επιλογές η βάση».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα χθες η αντ’ αυτού, Θεοδώρα Τζάκρη είχε δηλώσει πως αν θέλανε θα είχαν 5.000 κόσμου έξω από τη συνεδρίαση της Κ.Ε το περασμένο Σάββατο… Ο Κασσελάκης αφενός ισχυρίστηκε ότι «δεν έχουν την εξουσιοδότηση για να με αποκλείσουν» μετά την απόφαση της Κ.Ε., διότι η απόφαση ελήφθη χωρίς απαρτία. Παρέλειψε να πει ότι η απόφαση ελήφθη απολύτως νόμιμα την ώρα που οι δικοί του περιφέρονταν έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης και αρνούνταν να παραλάβουν τις ταυτότητες διαπίστευσης για να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας.




 

Αφετέρου κατήγγειλε ότι πολλά μέλη παίρνουν κομματικό μισθό, όταν είναι γνωστό, σύμφωνα με καταγγελίες στη «δημοκρατία», ότι υψηλόβαθμα στελέχη εργάζονται στην εταιρία του πατέρα του.

Υποβάθμισε, εξάλλου, το εξώδικο που έστειλε στο ίδιο του το κόμμα, λέγοντας ότι δεν ήταν νομική πράξη, αλλά πράξη διαμαρτυρίας. Έχει τη σημασία του ότι μιλούσε εις το όνομα της Αριστεράς, ενώ, όπως σχολιάζουν στελέχη, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον Μπελογιάννη από τον Πλουμπίδη.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This