Πριμοδότηση-ντροπή στη Hellenic Train!

Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, όπου προβλέπεται ποσό από κονδύλι 75.000.000 ευρώ για επιδότηση της εταιρίας

Must Read

Πριν καν αρχίσει η δίκη για τα Τέμπη, η κυβέρνηση εξακολουθεί να πριμοδοτεί τη Hellenic Train, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και αποδεικνύοντας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πως το Μαξίμου, ο ΟΣΕ και η ιταλική εταιρία έχουν κοινή γραμμή για το πολύνεκρο δυστύχημα με τους 57 νεκρούς. Η εικόνα στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2025, που κατατέθηκε στις 7 Οκτωβρίου από τον ΥΠΟΙΚ, Κωστή Χατζηδάκη, προκαλεί σοκ. Στο σημείο όπου αναφέρονται οι δαπάνες υπάρχει ειδική ενότητα για τις επιδοτήσεις:

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

«Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται, κυρίως, οι επιδοτήσεις προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και προς τα ΕΛ.ΤΑ. για την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία. Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη γι’ αυτή την κατηγορία ανέρχεται σε 76 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 5 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού».

 

∆ηλαδή, ο Έλληνας πολίτης, ανάμεσά τους και οι συγγενείς των θυμάτων, θα επιδοτήσουν μέσα στο 2025 τη Hellenic Train με σημαντικό μέρος αυτών των 76 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Οταν δεν έχει τηρηθεί τίποτα από τα συμφωνηθέντα μεταξύ ελληνικού κράτους και εταιρίας, ο φορολογούμενος αυτής της χώρας θα εξακολουθήσει να… επιδοτεί τη Hellenic Train.

Το ερώτημα είναι «γιατί;». ∆εν φτάνουν τα κέρδη της Hellenic Train από τα… μοντέρνα εισιτήρια που εκδίδει; Και γιατί δεν «παγώνουν» όποιες επιδοτήσεις μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο για τις ευθύνες στα Τέμπη;

Θυμίζουμε ότι από τον Φεβρουάριο του 2024 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον Ιταλό διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καποτόρτο και σε ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για την υπόθεση των Τεμπών. Επίσης, ο Καποτόρτο έχει παραπεμφθεί στις εισαγγελικές Αρχές για ψευδορκία με όσα είπε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα.

Ο πολίτης, τον οποίο απομυζά ανελέητα η πιο φορομπηχτική κυβέρνηση των τελευταίων ετών, δεν έχει κανέναν λόγο να δώσει έστω ένα ευρώ στη Hellenic Train μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο για τα κορυφαία στελέχη της και τον ρόλο τους στην υπόθεση των Τεμπών. Και το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό – είναι πρωτίστως ηθικό και αξιοπρέπειας.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΣΕ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ-ΞΕΥΤΙΛΑ, 45 ΜΥΡΙΑ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕ, ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ 50ΜΥΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.!!

    ΑΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ, ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ???

  2. Οι ευθύνες για το σταθμάρχη και τις γραμμές ανήκουν στον ΟΣΕ. Η επιδότηση στους Ιταλους είναι νόμος του κράτους και είναι άσχετη με το ατύχημα.

  3. πουλήσανε τις δημόσιες υπηρεσίες για να μην τις επιδοτούν και τώρα επιδοτούν τις ιδιωτικές υπηρεσίες
    θα ξυπνήσετε ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This