Κι όμως, η Ελλάδα μαζί με τη Ρουμανία είναι οι μόνες ομάδες που έχουν το απόλυτο σε βαθμούς

Must Read

Αήττητες ομάδες στη Λίγκα των Εθνών υπάρχουν πολλές. Με το απόλυτο όμως «4 στα 4» μόλις δύο, η Ελλάδα και η Ρουμανία!

Δεν είναι και λίγο για μια διοργάνωση στην οποία μετέχουν 54 εθνικές ομάδες, τα μαγηθήρια συμπεριλαμβανομένων, στις 4 από τις 6 αγωνιστικές που διαρκεί να μην έχουν χάσει βαθμό, να έχουν 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Κι αν θέοουμε να το… προχωρήσουμε η δική μας Εθνική έχει δώσει ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Οι Ρουμάνοι μετέχουν στην κατώτερη κατηγορία από την Ελλάδα, στον β’ όμιλο της Γ΄ κατηγορίας και το δικό τους απόλυτο το σημείωσαν νικώντας εντός έδρας το Κόσοβο (3-0), την Κύπρο (3-0) και τη Λιθουανία (2-1), ενώ έπαιξαν στην έδρα τους στο 3-1 με τη Λιθουανία.

Η Ελλάδα αντίθετα νίκησε σε Αγγλία (2-1) και Ιρλανδία (2-0), αλλά και στην έδρα της Φινλανδία (3-0) και Ιρλανδία (2-0).

Έχει να δώσει δύο δύσκολα ματς με Αγγλία (στο ΟΑΚΑ) και Φινλανδία στο Ελσίνκι για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της πρώτης θέσης και σημαίνει αυτόματο προβιβασμό στην Α’ κατηγορία, την ελίτ δηλαδή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όμως και η 2η θέση δίνει ελπίδες ή σωστότερα μια δεύτερη ευκαιρία αφού η άνοδος θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ.

Τα κέρδη της εθνικής δεν σταματούν εδώ. Βελτιώνει τη θέση της στη συνολική βαθμολογία των εθνικών ομάδων κι ελπίζει (δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο) να βρίσκεται στους ισχυρούς στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026 που θα γίνει σε Μεξικό, ΗΠΑ και Καναδά.

Στα προκριματικά της Ευρωπαϊκής ζώνης θα υπάρχουν 12 όμιλοι με 4 ή 5 ομάδες. Από εκεί προκρίνονται απευθείας οι πρώτοι των ομίλων.

Άλλες 4 ομάδες θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους από τα μπαράζ των 2ων των 12 ομίλων και των τεσσάρων καλύτερων ομάδων από τις ομάδες της Λίγκας των Εθνών που δεν θα έχουν τερματίσει στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This