Κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ: Φοιτητές καταγγέλλουν βλάβη σε ασανσέρ ενώ πραγματογνώμονες έκαναν ελέγχους στις εστίες

«Εδώ και μια εβδομάδα, αναγκαζόμαστε να ανεβαίνουμε με τα πόδια μέχρι τον όγδοο όροφο»

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι κινητοποιήσεις των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλουν νέα βλάβη σε ανελκυστήρα κτηρίου των φοιτητικών εστιών, μόλις μερικές ημέρες μετά την πτώση ανελκυστήρα στο Γ’ κτήριο.

Την περασμένη Πέμπτη, όταν φοιτητές πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί τις φοιτητικές εστίες, ομάδα πραγματογνωμόνων βρέθηκε στο Γ’ κτήριο εστιών στις 40 Εκκλησιές. Μάλιστα, ο Χρήστος Γκλαβόπουλος, επικεφαλής των πραγματογνωμόνων, διαβεβαίωσε ότι «ο ανελκυστήρας είναι απόλυτα ασφαλής και μπορούσε να έχει το πιστοποιητικό που όφειλε να έχει».

Εντούτοις, σύμφωνα με καταγγελία της Κωνσταντίνας Παπαγιάννη, προέδρου του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, την ίδια στιγμή φοιτήτρια κλείστηκε μέσα σε ανελκυστήρα στις Β’ εστίες, μετά από βλάβη. Ευτυχώς, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΣΟΦΕΘ, λίγα λεπτά αργότερα η οικότροφος από το τμήμα της Νομικής, πατώντας διάφορα κουμπιά μέσα στο ασανσέρ κατάφερε να βγει, χωρίς να υπάρξει παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Έκτοτε, ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

«Εδώ και μια εβδομάδα, αναγκαζόμαστε να ανεβαίνουμε με τα πόδια μέχρι τον όγδοο όροφο. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι καθαρίστριες, όπως και οι άνθρωποι της ασφάλειας του κτηρίου. Υπάρχουν ασανσέρ που δεν έχουν καν φως και διαρκώς κάνουν διάφορους θορύβους» επεσήμανε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Παπαγιάννη.

Οι φοιτητές, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ σήμερα το μεσημέρι, ζητούν να «μπει τέλος στο μπαλάκι των ευθυνών» και να βρεθεί κονδύλι που θα κατευθυνθεί στην επισκευή των βλαβών όχι μόνο στους ανελκυστήρες κτηρίων, αλλά και στην ολική ανακαίνιση των εστιών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This