Απεργία πείνας από Τούρκο δημοσιογράφο στα Χανιά – Ζητά να μην απελαθεί

Υποστηρίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του

Must Read

Ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ali Ercan Gokoglu κάνει απεργία πείνας επ’ αόριστον από 5 Οκτωβρίου και ζητά να αρθεί η διαταγή απέλασής του από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και να γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Όπως αναφέρει σε επιστολή του, είναι αρχισυντάκτης εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού «Ψωμί και Δικαιοσύνη» στην Τουρκία.

Όπως υποστηρίζει, αγωνιά για την έκβαση της υπόθεσής του και δηλώνει για την χώρα του:  «Με συνέλαβαν, με βασάνισαν και με φυλάκισαν για 5 χρόνια σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στην Τουρκία, επειδή είχα μια πολιτική δημοσίευσης επικριτική για το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Υπάρχουν πολλές αγωγές εναντίον μου στην Τουρκία και περισσότερα από 20 χρόνια φυλάκισης λόγω των άρθρων που έγραψα».

Δίπλα του στέκονται οι άνθρωποι από το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών στα Χανιά και πολίτες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από 3 χρόνια στην Ελλάδα και με φυλακίσεις, την 1η Οκτωβρίου 2024 οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, από το οποίο εξεδόθη απόφαση απέλασης εναντίον του.

«Στην Τουρκία κινδυνεύει η ζωή μου, λόγω των ποινών φυλάκισης που μου επιβλήθηκαν και της πολιτικής ταυτότητάς μου, ως πολιτικού δημοσιογράφου και συγγραφέα. Για τον λόγο αυτόν, ξεκίνησα απεργία πείνας… Το αίτημά μου για πολιτικό άσυλο να γίνει δεκτό και να μου δοθεί το δικαίωμα διαμονής, συνεχίζω το επάγγελμά μου ως δημοσιογράφος και συγγραφέας στην Ελλάδα, έχω σταθερή διεύθυνση στην Αθήνα και εργασιακό περιβάλλον».

Πηγή φωτό: ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This