Εκμάθηση αλβανικών σε δημοτικό σχολείο στο Ξυλόκαστρο με απόφαση του Δήμου

Με δασκάλα που ανήκει στην Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών Ελλάδος

Must Read

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων εκτός του σχολικού ωραρίου, αποφάσισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης που με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και την έναρξη των δωρεάν μαθημάτων αλβανικής γλώσσας στον Δήμο μας. Η Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα έχει σαν σκοπό την ενσωμάτωση και την συνύπαρξη των μελών στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητά τους. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εθελοντικά από την δασκάλα, μέλος της Ένωσης, κα Ilira Ndrio Bakali, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Μάλιστα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου δημοτικού προτρέπουν να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε αλβανικά, καθώς «τα αλβανικά ανήκουν στην οικογένεια των ινδοευρωπαικών γλωσσών και έχουν δανειστεί λέξεις από άλλες γλώσσες, όπως τα ιταλικά, τα τούρκικα και τα σλαβικά. Η γλωσσική δομή είναι ξεχωριστή όπως πολύπλοκη είναι και η γραμματική».

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί με την δασκάλα που ανήκει στην Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών Ελλάδος.

Πολύ ευαίσθητος στην εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι ο Δήμος Ξυλοκάστρου… Για τη δε επιλογή γλώσσας, τι να σχολιάσει κανείς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν θεωρώ λάθος την εκμάθηση των Αλβανικών όταν το ποσοστό των μαθητών πλησιάζει ή και ξεπερνά το 50% του συνόλου των μαθητών.Ομως πιστεύω πως είναι μεγαλύτερη η ανάγκη σε μαθήματα και δραστηριότητες ήθους κ συμπεριφορά ς. Εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο κενώ των μαθητών.

  2. Τα αρβανίτικα που είναι αλβανικά να διδάσκονται. Αν και τα τουρκικά θα σας χρειαστούν. Οσονούπω θα είστε επαρχία του τουρκικού κράτους.

    • Να είσαι σίγουρος.Ερχεται η μεγάλη Ελλάδα και το μεγάλο Κουρδιστάν.Ακομα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα η Ρωσία,εσείς να προσέχετε αυτή την φορά,διότι οι Σέρβοι δεν θα είναι μόνοι τους,θα έχουν Ρωσία και Κίνα,όσο για την Αμερική,σύντομα θα γίνει Μερική

  3. Μπορούμε να σας πληρώσουμε τα εισιτήρια να πάτε στην Αλβανία να παρακολουθείτε ώρες τα Αλβανικά μαθήματα. Και ο Ράμα στην Αλβανία έτσι φέρεται στην Ελληνική μειονότητα… Διώξεις και κατασχέσεις περιουσιών. Διεθνιστές και ανθέλληνες της συμφοράς.

  4. Οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική είχαν σχολεία για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας? Ποια ακόμα γλώσσα θα επιβάλετε στα Ελληνικά σχολεία, Αραβικά, Αφγανικά, Πακιστάνικα, πόσες ακόμα?

  5. Δηλ οι Αλβανοι συννενοουνται μεταξυ τους γιατι γνωριζουν δυο ξενες γλωσσες,
    Εμεις απλως τους κοιτάμε.
    Και Τουρκικα και τσιγγάνικα ειναι καλό να μαθαινουμε.
    Υπερ μας ειναι..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This