Με το «καρότο και το μαστίγιο» προσπαθεί να τιθασεύσει ο αδύναμος Μπάιντεν το εκτός ελέγχου Ισραήλ

Ο αδύναμος Μπάιντεν βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αναγκάσει το Ισραήλ να αλλάξει πορεία

Must Read

Τους τελευταίους μήνες της θητείας του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δείχνει προθυμία να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ τόσο ως καρότο όσο και ως μαστίγιο για να επηρεάσει την αντιπαράθεσή του με το Ιράν και τις υποστηριζόμενες από το Ιράν οργανώσεις.

Αλλά ενώ η προσέγγιση αυξάνει την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στη λήψη αποφάσεων στο Ισραήλ λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεν είναι σαφές αν θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης και του να πείσει το Ισραήλ να αντιμετωπίσει την ολοένα και χειρότερη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, λένε οι ειδικοί. Η κυβέρνηση του Μπάιντεν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα στείλει περίπου 100 στρατιώτες στο Ισραήλ μαζί με ένα προηγμένο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα, μια σπάνια αποστολή που έγινε καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ζυγίζει μια επίθεση αντιποίνων στο Ιράν μετά από μια ιρανική πυραυλική επίθεση την 1η Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέδωσε επίσης στο Ισραήλ την Κυριακή επιστολή με την οποία προειδοποιούσε ότι πρέπει να λάβει μέτρα τον επόμενο μήνα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα ή να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους περιορισμούς στη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ. Δημόσια, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι φαινομενικά αντίθετες κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο μακροχρόνιων πολιτικών που στοχεύουν τόσο στη διασφάλιση της άμυνας του Ισραήλ όσο και στην υποστήριξη της προστασίας των αμάχων στον πολυετή πόλεμο στη Γάζα. Ωστόσο, νυν και πρώην αξιωματούχοι αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν ότι πρόκειται για ορόσημα που αυξάνουν την εμπλοκή των ΗΠΑ στην ισραηλινή στρατηγική, ακόμη και όταν ο Μπάιντεν κατευθύνεται προς την πόρτα της εξόδου.

Το Ισραήλ έχει συχνά αντισταθεί στις συμβουλές των ΗΠΑ και έχει προκαλέσει πολιτικές δυσκολίες στην κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία αντιμετωπίζει πιέσεις από ορισμένους φιλελεύθερους ακτιβιστές του Δημοκρατικού Κόμματος να χρησιμοποιήσει την αμερικανική επιρροή για να περιορίσει το Ισραήλ. Οι 30 ημέρες που έχει δώσει ο Μπάιντεν στο Ισραήλ για να συμμορφωθεί με τα αιτήματά του θα λήξουν μετά τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δίνοντας στον Νετανιάχου τη δυνατότητα να αποφασίσει πόσο πλήρως θα συμμορφωθεί, ειδικά αν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος με τον οποίο βρίσκεται κοντά, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, νικήσει την αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις.

Ο Νετανιάχου πιστεύει ότι βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση καθώς οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν σε λίγες εβδομάδες έναν νέο εκλεγμένο πρόεδρο που θα είναι πολύ περισσότερο στα μέτρα του σε ό,τι αφορά την Παλαιστίνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η “παραγωγή” διανοησης και γνώσης έχει παραλύσει στην χώρα των Κεντρικων Επιτροπών και των 87 παλακιδίων της Κουλας !!!!
    Ρεεεεε κύριε λαμακα
    Είναι ακριβώς αυτή η στρατηγική της δυτικής συμμορίας υπό των ΗΠΑ τα διατηρουν το κράτος τρομοκράτης εν ζωή !!!! Αυτοι δηλαδή και εμείς οπλιστούμε το χέρι του σιωνιστή φονιά , χωρίς τα όπλα της δύσης οι σιωνιστές θα είχαν τώρα ήδη μεταφερθεί στη Κύπρο -Κρήτη !!!!
    Έτσι μέσου του σιωνιστή Proxy τρομοκρατεί και ελέγχει τον αραβικό κόσμο και τα διευθαρμενα καθεστώτα εκεί,… με τελικο στόχο το Ιράν !!!
    Όπως η Ουκρανία είναι ένας Proxy πολιορκίτικος Κριός ♈ στα πλευρά της Ρωσίας έτσι και το κράτος της Σιών είναι το τελευταίο προπύργιο της παρακμιακής δύσης στη περιοχή ,που δεν μπορεί να εγκαταληφθεί με τίποτα τώρα που η “δύση” διαχειρίζεται την ήττα της και προσπαθεί να περιχαράκωσει ένα υπόλοιπο αυτοκρατορίας !!!!
    Η 3 παγκόσμιος είναι σε πλήρη εξέλιξη και το θύμα του είναι η αποικιοκρατίκη “δύση” οποίου η περιφέρεια πχ ΕΕ πρώτη πληγώνεται με οικονομική ,πολιτική κατάρρευση (δες Γερμανία) ,η μεταφορά πλούτου στις ΗΠΑ μέσω των τιμών για ενέργεια, δεν είναι τίποτα άλλο από τα λύτρα στον “προστάτη” !!
    Το μέτωπο στην μέση Ανατολή ,αυτός “Διγενής Ακρίτας” της δύσης (το κράτος της Σιών) θα κρατηθεί με νύχια και με δόντια ( πυρηνικά μανιτάρια ισως )!!!
    Ο Πούτιν το είπε καθαρά, 15 χρόνια θα διαρκέσει ο 3 παγκόσμιος πόλεμος οσπου στις δυτικές ελίτ (ΗΠΑ) ωριμάσει η ιδέα της ήττας και η αποδοχή του νέου πολύπλοκου κόσμου ,(και μαζέψουν τα βρωμοχερα τους )

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This