Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: «Να σταματήσει ο κατήφορος της απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Δεν είναι ψέματα όταν λέμε ότι κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται οι ασθενείς»

Must Read

Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση, προχωρώντας σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Για να έχει μέλλον η Δημόσια Υγεία πρέπει να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για 45.000 κενές οργανικές θέσεις.

«Συνεχή ”εντέλλεσθε” για μετακινήσεις για να καλύπτονται όπως όπως τα κενά, υπερεφημέρευση, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, αγροτικοί και ειδικευόμενοι σε burnout πριν καν ξεκινήσουν να εργάζονται. Tριτοκοσμικές συνθήκες μετά από κάθε γενική εφημερία σε μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και αλλού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει διαθέσιμη συνταγή που μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ εάν δεν αντιμετωπισθεί η γενεσιουργός αιτία που είναι το χαμηλότατο ύψος των Δημοσίων δαπανών υγείας το οποίο βρίσκεται στο 5,5% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ».

«Δεν είναι ψέματα όταν λέμε ότι κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται οι ασθενείς»

Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για τα βασικά αιτήματα των γιατρών στα νοσοκομεία:

«Για άλλη μία φορά είμαστε στο δρόμο. Ζητάμε περισσότερο προσωπικό, περισσότερα χρήματα στη δημόσια Υγεία, για να σταματήσει ο κατήφορος της απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης. Το προσωπικό που έχει απομείνει στην κυριολεξία έχει κλατάρει με συνεχείς μετακινήσεις, εξαντλητικά ωράρια, παρότι διαθέτουμε προσωπικό με φιλότιμο και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες. Όμως, δεν προλαβαίνουμε, δεν είναι ψέματα όταν λέμε ότι κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Πάρα πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, διακομίζουν τα περιστατικά τους στα μεγάλα νοσοκομεία», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Θα σας δώσω ένα νούμερο, που δεν είναι αυθαίρετο, αλλά είναι από το υπουργείο Εσωτερικών. Από 1/1/23 μέχρι σήμερα είμαστε μείον 4.000 στο ΕΣΥ, παρότι έχουν προσληφθεί 4.000, από μία προκήρυξη του 2019. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε κύμα μαζικών αποχωρήσεων και επικουρικοί συμβασιούχοι εργαζόμενοι, επειδή αρνούνται να τους μονιμοποιήσουν, καταλαμβάνουν θέσεις μονίμων. Το κύμα αποχωρήσεων δεν θα σταματήσει αν δεν αυξήσουν τους μισθούς, αν δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες, αν δεν ενταχθούμε στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ξέρετε τι μισθοί υπάρχουν; Ο νοσηλευτής θα πάρει 800 ευρώ, το ίδιο και ο διασώστης, ο τραυματιοφορέας 670 ευρώ κι ένας γιατρός επιμελητής 1250 ευρώ, για αυτό κι επιλέγουμε το εξωτερικό ή τον ιδιωτικό τομέα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, ΚΙΟΤΙ ΑΜΑ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΘΑΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΩΝΙΖΑΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.!!

    ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.

    ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ.!!
    ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΝΙΚΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This