Ταξιδεύει ξανά στις Βρυξέλλες ο Ζελένσκι: Αυτή τη φορά ως επαίτης και όχι ως θριαμβευτής

Σε όλο και χειρότερη θέση ο Ουκρανός Πρόεδρος

Must Read

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ζητήσει την Πέμπτη την υποστήριξη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό που αποκαλεί «σχέδιο νίκης» για τον τερματισμό του καταστροφικού πολέμου με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι θα απευθυνθεί στους ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής τους στις Βρυξέλλες, προτού διασχίσει την πόλη για να συναντηθεί με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ είναι βασικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, υποψήφιο μέλος του μπλοκ των 27 χωρών . Ο Ζελένσκι παρουσίασε το σχέδιο πέντε σημείων στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας την Τετάρτη, χωρίς να αποκαλύψει εμπιστευτικά στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί κατ’ ιδίαν σε βασικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αντίδραση ήταν υποτονική στο ΝΑΤΟ, όπου ο Γενικός Γραμματέας Μαρκ Ρούτε δήλωσε μόνο ότι ο ίδιος και οι σύμμαχοι το «λαμβάνουν υπόψη». Δεν συζήτησε πότε η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία του κόσμου, πέρα από την επιμονή ότι θα γίνει τελικά μέλος. Τα σημαντικότερα σημεία του σχεδίου περιλαμβάνουν πρόσκληση προς την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την άδεια να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς που προμηθεύεται η Δύση για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία – βήματα που έχουν αντιμετωπιστεί με απροθυμία από τους συμμάχους του Κιέβου μέχρι στιγμής.

Στη σύνοδο κορυφής τους στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο, τα 32 μέλη του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε «μη αναστρέψιμη» πορεία προς την ένταξη. Αλλά προς το παρόν, το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στάση αναμονής. Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος του, οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις προεδρικές εκλογές. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι αναμένουν λίγες κινήσεις για την Ουκρανία μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος τον Ιανουάριο.

Πέρα από αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο να παρασυρθούν σε έναν ευρύτερο πόλεμο με την πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσία και ηγούνται μιας ομάδας χωρών που αντιτίθενται στο να επιτραπεί στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι να τερματιστεί η σύγκρουση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This