Σταθερά στο πλευρό του Ζελένσκι ο Μητσοτάκης – Νέες συμφωνίες για την στήριξη της Ουκρανίας

Πιστός συμπαραστάτης του Ουκρανού προέδρου και οσονούπω ο τελευταίος

Must Read

Την ώρα που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαξιώνεται από την Δύση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάπτει νέες συμφωνίες για το… μέλλον της Ουκρανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμένει πιστός συμπαραστάτης του Ουκρανού προέδρου και οσονούπω ο τελευταίος.

Την Πέμπτη συναντήθηκαν εκ νέου Μητσοτάκης – Ζελένσκι στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και υπέγραψαν συμφωνία για την ασφάλεια(!). Από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η διμερής αυτή δέσμευση ανοίγει τον δρόμο για ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας.

Κοντολογίς, λεφτά έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ουκρανικό λαό, αλλά για τον ελληνικό λαό, που μαστίζεται από την ακρίβεια, ούτε σεντ.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η διμερής συμφωνία για την πολύπλευρη στήριξη και ανοικοδόμηση της Ουκρανίας έχει βασικό στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας και την πολύπλευρη στήριξη της χώρας και της ενταξιακής της πορείας.

Συνεργασία και κοινά εγχειρήματα σε μια σειρά από τομείς, οικονομία, μεταρρυθμίσεις, ενέργεια, πολιτική προστασία, ανοικοδόμηση και ανάκαμψη της Ουκρανίας, πολιτιστική συνεργασία και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και ιδιαίτερα της Οδησσού ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα στηρίξει λόγω της ιστορίας της και των δεσμών με την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Μάρτιο.

Αναφορικά με την στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καθώς το μέτωπο καταρρέει και ο Ζελένσκι τρώει πόρτα παντού, ο μειοδότης και το κόμμα εγκληματική οργάνωση που διατηρεί, ενδυναμώνουν την ελληνική ασφάλεια….

    Την ίδια στιγμή ο οσφυκάμπτης υπουργός φέρνει το Φιντάνι Αθήνα για περισσότερη γη κι ακόμη περισσότερο ύδωρ, η Κύπρος έχει εγκαταλειφθεί, κι ο Σουλτάνος ανοίγει μεγα-Τζαμί στα βόρεια σύνορά μας στα οποία η Ιταλία θα στέλνει χιλιάδες λαθρομετανάστες.

    Κάποια καραγκιοζάκια αυτοαποκαλούμενα ‘πατριωτες’ μας μίλαγαν για την ‘εθνική προδοσία’ των Πρεσπών και κατέβαιναν διαδήλωση πρώτη φορά στη ζωή τους μαζί με την Καϊλή τον Πορτοσάλτε και τα λεωφορεία της εκκλησίας.

    Που είναι τώρα αυτοί; Ρητορική η ερώτηση.
    Άλλωστε ενδοτισμός και δεξιά στην Ελλάδα ήταν πάντα λέξεις ταυτόσημες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This