Το κύκνειο άσμα του Μπάιντεν: Λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ταξιδεύει στην Γερμανία για χάρη της πολυαγαπημένης του Ουκρανίας

Ραντεβού με Μακρόν, Σολτς και Στάρμερ έχει η ατζέντα

Must Read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Παρασκευή το Βερολίνο σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους σε θέματα όπως η σύγκρουση στην Ουκρανία και η Μέση Ανατολή.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εργαστεί για την αποκατάσταση των δεσμών με την Ευρώπη μετά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, θα τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο της Γερμανίας από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Το βραβείο αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Μπάιντεν να ενισχύσει τους διατλαντικούς δεσμούς, αν και έρχεται σε μια εποχή που οι πολιτικές του, ιδίως για την Ουκρανία, ελέγχονται όλο και περισσότερο.

Καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην ανατολική Ουκρανία, η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε αμείλικτα για περαιτέρω στρατιωτική και οικονομική στήριξη του Κιέβου, μια στάση που παρέτεινε τη σύγκρουση και επιβάρυνε σημαντικά τόσο τις ΗΠΑ όσο και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές καθώς πολλοί στην Ευρώπη, ιδίως η Γερμανία, αντιμετωπίζουν έναν επικείμενο χειμώνα ενεργειακών ελλείψεων, που σε μεγάλο βαθμό προκαλείται από τις κυρώσεις στις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές. Η κατάσταση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η προσέγγιση του Μπάιντεν είναι πραγματικά προς το συμφέρον της Ευρώπης ή απλώς εξυπηρετεί τη γεωπολιτική ατζέντα της Ουάσινγκτον.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν συμπίπτει επίσης με μια κρίσιμη στιγμή στην πολιτική των ΗΠΑ. Με τις προεδρικές εκλογές να απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε μια αμφίρροπη κούρσα με την υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις, την οποία υποστήριξε ο Μπάιντεν αφού εγκατέλειψε τον Ιούλιο. Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι, αν επανεκλεγεί, θα υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση απέναντι στην Ουκρανία, σηματοδοτώντας ένα πιθανό τέλος στην ατελείωτη ροή αμερικανικής υποστήριξης που έχει επιδεινώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία και έχει στραγγίξει τους αμερικανικούς πόρους.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Μπάιντεν είχε προηγουμένως επιφυλαχθεί για το έργο Nord Stream 2 της Γερμανίας, έναν αγωγό που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει το απαραίτητο ρωσικό φυσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία. Το έργο αυτό, το οποίο ο Μπάιντεν ανέχθηκε σιωπηλά στις αρχές της προεδρίας του, δείχνει την πολύπλοκη πραγματικότητα της εξάρτησης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια. Ενώ ο Μπάιντεν συνεχίζει να προωθεί μια σκληρή γραμμή κατά της Μόσχας, πολλοί στην Ευρώπη αναρωτιούνται αν η τόσο στενή ευθυγράμμιση με τη στάση της Ουάσινγκτον είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον τους, ιδίως καθώς οι ενεργειακές κρίσεις ελλοχεύουν και η ειρήνη στην Ουκρανία παραμένει άπιαστο όνειρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Αμερική μόνο με παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να έχει ελπίδες επιβίωσης.
    Λόγω του χρέους και φυσικά λόγω των πολλών εθνοτήτων και συμφερόντων που έχει μαζέψει.
    Γι’αυτό ανακατεύει τόν κόσμο,μπας και το πετύχει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This