Απαισιοδοξία στην Δύση για την Ουκρανία: Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως οι ΗΠΑ είναι εγγύτερα στο να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

«Καθώς οι προοπτικές στην Ουκρανία χειροτερεύουν, υπάρχει αυξανόμενη πίεση στην Ουάσιγκτον για μια διευθέτηση με διαπραγματεύσεις»

Must Read

Οι προοπτικές για την Ουκρανία γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες, γι’ αυτό και αυξάνεται η πίεση στην Ουάσινγκτον για μια διευθέτηση της σύγκρουσης με διαπραγματεύσεις, αναφέρει σε άρθρο του ο αρθρογράφος του Bloomberg Hal Brands.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χάνουν και ξεμένουν από ανθρώπινο δυναμικό και πυρομαχικά. «Καθώς οι προοπτικές στην Ουκρανία χειροτερεύουν, υπάρχει αυξανόμενη πίεση στην Ουάσιγκτον για μια διευθέτηση με διαπραγματεύσεις», έγραψε ο αρθρογράφος. Παράλληλα, ο Μπραντς επισήμανε ότι κανένα από τα σχέδια των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Καμάλα Χάρις δεν δίνει μέχρι στιγμής απάντηση στο πώς θα «μετατρέψει μια επιδεινούμενη κατάσταση στο πεδίο της μάχης σε μια αξιοπρεπή ειρήνη» για το Κίεβο.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν με την Ουκρανία τις ανάγκες του Κιέβου για προμήθειες όπλων, αλλά δεν σχολίασε το σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Vladimir Zelensky. Στις 16 Οκτωβρίου, ο Ζελένσκι παρουσίασε το σχέδιό του για τον τερματισμό της σύγκρουσης, στο οποίο απέκλειε εδαφικές παραχωρήσεις. Περιλαμβάνει την έκκληση για άμεση πρόσκληση στο ΝΑΤΟ, τη μεταφορά νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στη Ρωσία και τη χρήση της ευρωπαϊκής αεράμυνας για την προστασία του ουκρανικού εδάφους. Το σχέδιο απαιτεί επίσης τη δημιουργία κάποιου είδους «ολοκληρωμένου πακέτου μη πυρηνικής στρατηγικής αποτροπής» στο ουκρανικό έδαφος και τη μετασυγκρουσιακή ανοικοδόμηση της χώρας με τη βοήθεια των δυτικών χωρών. Το έγγραφο περιέχει μυστικά παραρτήματα που παρουσιάστηκαν μόνο σε κράτη του ΝΑΤΟ με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε τις ιδέες του Ζελένσκι ως μια σειρά ασυνάρτητων συνθημάτων. Σύμφωνα με την ίδια, ωθεί το ΝΑΤΟ σε μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This