Στόχος «κυβερνοεπίθεσης» το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας – Άραβες χάκερ είχαν απειλήσει ανοιχτά την Κυπριακή Δημοκρατία

Must Read

Στόχος χάκερ έγινε το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας στην Κύπρο, με τις πρώτες ενδείξεις να αναφέρουν πως η συγκεκριμένη «κυβερνοεπίθεση» έχει πιθανότατα αραβική προέλευση.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της HERMES Αirports στον κυπριακό ιστότοπο philenews.com, σήμερα το πρωί χάκερ «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του αεροδρομίου «Γλαύκος Κληρίδης», η οποία, όπως σημείωσε, δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τα συστήματα του αεροδρομίου, οπότε δεν επηρεάστηκε η αεροπορική κίνηση, οι αφίξεις ή οι αναχωρήσεις. Πρόσθεσε δε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να προκληθεί κάποιο ζήτημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Όπως όλα δείχνουν, Άραβες χάκερ προχώρησαν σε πραγματοποίηση των απειλών τους, λόγω της «στήριξης» της Λευκωσίας προς το Ισραήλ, αλλά και της παρουσίας της βρετανικής βάσης στο νησί. Σημειώνεται πως ειδικοί σε ζητήματα «κυβερνοασφάλειας» είχαν προειδοποιήσει για σχετικές επιθέσεις, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Σχολιάζοντας το συμβάν, ο Επίτροπος Επικοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Μιχαηλίδης, εξήγησε πως «κυβερνοεπιθέσεις» μπορεί να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πετυχαίνουν πάντα. «Υπάρχει παρακολούθηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This