Χεζμπολάχ και Χούθι αποτίνουν φόρο τιμής στον Γιαχία Σινουάρ – Υπήρξε «πηγή έμπνευσης», έγινε «μάρτυρας»

«Αγωνίστηκε για την πιο ευγενή και πιο δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση»

Must Read

Τα συλλυπητήριά τους απηύθυναν στη Χαμάς η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης για τον θάνατο του ηγέτη της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ από ισραηλινά πυρά σε στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, η φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με το Ισραήλ και υποστηρίζει την Χαμάς, με ανακοίνωσή της απέτινε φόρο τιμής στον Σινουάρ «που πολέμησε το αμερικανικό σχέδιο και τη σιωνιστική κατοχική δύναμη και έχυσε το αίμα του μέχρι να γίνει μάρτυρας». Προσθέτει δε πως «επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό» που «αντιστέκεται υπό την εγκληματική σιωνιστική επίθεση».

Από την πλευρά τους, οι Χούθι υποστήριξαν πως «η Γάζα και η παλαιστινιακή υπόθεση θα θριαμβεύσουν όποιο κι αν είναι το εύρος των θυσιών». «Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας, στη Χαμάς και στον παλαιστινιακό λαό για τον μάρτυρα, τον μεγάλο ηγέτη Γιαχία Σινουάρ, που αγωνίστηκε για την πιο ευγενή και πιο δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση», έγραψε στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπός τους, Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ.

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, τόνισε πως ο Παλαιστίνιος ηγέτης «είναι μια πηγή έμπνευσης για τους μαχητές της αντίστασης της περιοχής», υποστηρίζοντας ότι «η υπόθεση της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης από την (ισραηλινή) κατοχή είναι τώρα πιο ζωντανή από ποτέ».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This