Paint it no black στη Ρόδο για την art κόρη του Ronnie Wood

Για ποιόν λόγο η ακτιβίστρια εικαστικός βρέθηκε ακόμη και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Must Read

Μια ξανθιά με ένα μπλε μίνι καφτάνι και αναλογίες μοντέλου στέκεται στην είσοδο της αγοράς της Λίνδου στη Ρόδο χαϊδεύοντας τα γαϊδουράκια, με τους περαστικούς που την αναγνωρίζουν να τη φωτογραφίζουν! Ως γνωστόν, η Λίνδος είναι γεμάτη Αγγλους, οπότε δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η παρουσία της διάσημης εικαστικού και ακτιβίστριας Leah Wood, κόρης του θρυλικού rock star Ronnie Wood, κιθαρίστα των διάσημων Rolling Stones και λάτρη της Ελλάδας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα. Ως τώρα έχω βρεθεί στη Μύκονο (όπου για χρόνια ερχόμασταν με τον πατέρα μου Ronnie και τη μητέρα μου Jo), στην Αθήνα και την Υδρα. Αλλά είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Λίνδο, με πρόσκληση της διεθνούς πολιτιστικής δράσης Le soleil Foundation της Αντας Ηλιοπούλου» λέει η Leah Wood αποκλειστικά στην «Espresso», που ακολούθησε τα βήματά της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο νησί των ιπποτών!

Αν και έγινε γνωστή για τους πίνακές της και την οικολογική της δράση, η Leah Wood έγινε πολύ δημοφιλής λόγω της τέχνης της όταν οι «Εκατό πεταλούδες» της έγιναν το περίφημο ντεκόρ που «πετούσε» στους τοίχους του διάσημου Butterfly Terrace του ξενοδοχείου «Mandarin Oriental Hotel», στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου. Ακτιβίστρια εκ πεποιθήσεως, προσφάτως συνέβαλε σε ακόμα μία πολύ ιδιαίτερη δράση, όταν συνεργάστηκε με τη Sky Diamonds για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι, το οποίο πωλείται για τη βοήθεια του Neptune’s Pirates, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για την υποστήριξη της αποστολής για τον τερματισμό της φαλαινοθηρίας.

Σχεδιάζοντας στην παραλία του «Aqua Grand Exclusive Resort»

Αυτό το δαχτυλίδι έγινε η αφορμή για τη γνωστή εικαστικό να συναντηθεί εκ νέου με την Αντα Ηλιοπούλου ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αντλήσει έμπνευση από την Ελληνίδα φίλη της, αφού η ίδια ετοιμάζει νέα σειρά έργων που περιλαμβάνουν και τις διάσημες πεταλούδες της. «Οι πεταλούδες φέρνουν μια αναγέννηση. Μας θυμίζουν πως η χρυσαλλίδα πιθανώς, προσπαθώντας να βγει από το κουκούλι, ανησυχεί για το μέλλον αλλά εξελίσσεται σε κάτι πολύ σημαντικότερο, κάτι που όμως δεν γνωρίζει! Κάπως έτσι νιώθω και γι’ αυτό επισκέφτηκα και την Κοιλάδα των Πεταλούδων της Ρόδου» λέει χαρακτηριστικά η Leah Wood, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της, τον τηλεοπτικό παραγωγό Jack Macdonald.

Με τον σύζυγό της στο εστιατόριο Αρχοντικό

Μαζί με την Αντα Ηλιοπούλου η κόρη της θρυλικής ροκ «πέτρας που κυλά» και ο σύζυγός της πέρασαν μια ολόκληρη μέρα στα στενά της Λίνδου, αγοράζοντας δώρα και τοπικά προϊόντα για τα δυο παιδιά τους. Ανάμεσα στα δώρα ήταν και ένα μουσικό κουτί που έπαιζε συρτάκι, με τη Leah να μαθαίνει και συρτάκι από μια γιαγιά που συνάντησε, μαθαίνοντας και για την τοπική παράδοση, με την ίδια να ξετρελαίνεται με το πάτωμα από χειροποίητο βοτσαλωτό στο σπίτι της γιαγιάς που την υποδέχτηκε!

Γιαπράκια και τζατζίκι

Κατόπιν το ζευγάρι πήγε για φαγητό στην ταράτσα του εστιατορίου Αρχοντικό, που ανήκει στον πιο φανατικό λάτρη του Ronnie Wood, τον Δημήτρη Δεληδημητρίου, και στη γυναίκα του Φλώρα, που φτιάχνει τα διάσημα γιαπράκια! Μάλιστα, ζήτησαν τζατζίκι και μπίρες χωρίς αλκοόλ για να συνοδεύσουν την… αλανιάρα τσιπούρα. Φεύγοντας, από τα γύρω ροκ μπαρ που έπαιζαν δυνατά μουσική, ακούστηκε το «I Can Feel The Fire», με τον Ronnie Wood να αντηχεί στα στενά!

Με τις Μαίρη Καμπουροπούλου και Αντα Ηλιοπούλου

Κατά την παραμονή της στη Λίνδο η Leah Wood κατέλυσε στην προεδρική σουίτα του διάσημου «Aqua Grand Exclusive Resort» και το πρώτο δώρο που την περίμενε ήταν μια χειροποίητη θήκη με τους διάσημους τοπικούς οίνους του οινοποιείου Τατάκη, το «Κόκκινη Πόρτα» και τη «Ροζαλία». Το ζευγάρι ξυπνούσε νωρίς και αμέσως πήγαινε στην ιδιωτική παραλία της σουίτας, όπου έκανε καταδύσεις εξερευνώντας τον πλούσιο βυθό που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο.

Χαϊδεύοντας γαϊδουράκι της Λίνδου

Κατόπιν η καλλιτέχνις εξέφρασε την επιθυμία να μεταφέρει τα καβαλέτα της πάνω στη θάλασσα, σε μια αποβάθρα με θέα τους βράχους του Ναβαρόνε, που είναι γνωστοί από την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», ζωγραφίζοντας μέχρι το απόγευμα! Οσο εκείνη ζωγράφιζε, εμείς είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Αντα Ηλιοπούλου: «Φέτος φιλοξενήσαμε στη Ρόδο προσωπικότητες όπως η Τόσκα Μασκ, η βασίλισσα του Κονγκό κ.ά. Η δράση που αφορά τη Ρόδο είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Le soleil Foundation και για μένα προσωπικά, γιατί πρόκειται για ένα νησί που θα μπορούσε να προσελκύει τουρισμό όλο τον χρόνο! Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι, όταν φεύγουν οι VIPs από τη χώρα μας, να την έχουν αγαπήσει και να θέλουν να ξαναγυρίσουν! Και αυτός είναι ο σκοπός μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους επιχειρηματίες που στηρίζουν αυτό το αφιλοκερδές έργο μας υπέρ της Ελλάδας. Σύντομα με τη Leah Wood θα ανακοινώσουμε επισήμως στην Αθήνα όσα προγραμματίσαμε να κάνουμε εμπνευσμένα από την Ελλάδα για το 2025»!

Την ώρα που μιλούσαμε με την κυρία Ηλιοπούλου η Leah έκανε ένα διάλειμμα από τα καβαλέτα και, πλησιάζοντάς μας. πήρε μέρος στην κουβέντα μας: «Το ταξίδι στη Λίνδο με την πολιτιστική δράση Le soleil Foundation ήταν τόσο εμπνευσμένο. Ηταν η πρώτη μου φορά στη Λίνδο, σε αυτό το πραγματικά ιστορικό μέρος, όπου συνάντησα όμορφους και πολύ ευγενικούς ανθρώπους. Κολύμπησα στην κρυστάλλινη θάλασσα και όλο το νησί αποτέλεσε πραγματική καλλιτεχνική έμπνευση για μένα. Πολλά από τα επόμενα έργα μου για το 2025 είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα, τη Ρόδο, τη Λίνδο και κυρίως την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Σύντομα στην Αθήνα θα υπάρξει η επίσημη βραδιά σε σχέση με τις πεταλούδες μου εμπνευσμένες από τη Ρόδο. Ετοιμάζουμε μια έκθεση εμπνευσμένη από την όμορφη Ελλάδα που αγαπήσαμε»!

Η τυχερή πάντως αναφορικά με την παραμονή της Leah Wood στη Λίνδο ήταν, όπως μάθαμε, η Μαίρη Καμπουροπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, που είχε γενέθλια, και η Leah τής δώρισε ένα από τα έργα που ζωγράφισε, ώστε να υπάρχει και δικό της έργο μέσα στην πλούσια συλλογή του ξενοδοχείου. Ποιο ήταν αυτό; Μα φυσικά οι βράχοι του Ναβαρόνε!

Η Αντα Ηλιοπούλου με τη Leah Wood, η οποία εμπνέεται εικαστικά έχοντας για θέα τους βράχους του Ναβαρόνε

Με τις πεταλούδες

«Είναι μεγάλη χαρά για μας να φιλοξενούμε μια τόσο διάσημη εικαστικό σε ένα ξενοδοχείο όπως το “Aqua Grand Exclusive Resort” που είναι γνωστό για την αγάπη του για την τέχνη, το αληθινό ενδιαφέρον για την παράδοση και οπωσδήποτε την υποστήριξη της βιωσιμότητας» λέει στην «Espresso» η Μαίρη Καμπουροπούλου, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την κόρη του Ronnie Wood, όπως και η πρόεδρος της κοινότητας της Λίνδου Χριστιάνα Διακούλα, που την ευχαρίστησε προσωπικά που επέλεξε τη Λίνδο ως τον τόπο για τις εικαστικές της ανησυχίες!

Να σημειωθεί ότι η Leah, που είναι διάσημη παγκοσμίως για τις πολύχρωμες πεταλούδες που ζωγραφίζει, πήγε και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων ώστε να φωτογραφίσει πεταλούδες για την επόμενη έκθεσή της που θα ανακοινωθεί πριν από το τέλος του 2024 σε δεξίωση που έχει ήδη οριστεί σε διάσημο εικαστικό χώρο στην Αθήνα. Και όπως λέει και ο Κινέζος φιλόσοφος Λάο Τσε, «αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου η ζωή το λέει πεταλούδα».

Πηγή: Epsresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This