Θεσσαλονίκη: Ποινή 6,5 ετών σε 19χρονο που είχε ρημάξει μαγαζιά με λεία πάνω από 6.000 ευρώ

Η σπείρα αντλούσε έμπνευση από το διαδίκτυο και τα τραγούδια που άκουγαν

Must Read

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 19χρονος φοιτητής, που μαζί με συνομηλίκους του διέπρατταν ληστείες και κλοπές στη Θεσσαλονίκη, αντλώντας έμπνευση από το διαδίκτυο και τα τραγούδια που άκουγαν σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το YouTube. Ο νεαρός κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, κρίνοντας ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της άγουρης συμμορίας.

Την ίδια ώρα, το κατώφλι των δικαστηρίων πέρασαν ακόμα τρεις νεαροί, δύο 19χρονοι κι ένας 20χρονος, που καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών, αντίστοιχα, αλλά, σε αντίθεση με τον φοιτητή, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, εν όψει του εφετείου, με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους η συμμετοχή τους σε συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, οι φοιτητές είχαν ρημάξει καταστήματα σε διάφορες περιοχές της πόλης, με λεία που ξεπερνά τα 6.000 ευρώ! Ειδικότερα, το κατηγορητήριο περιελάμβανε επτά ληστείες και μία απόπειρα, που τελέστηκαν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους, με στόχους καφέ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, όπως, επίσης, έξι κλοπές, εκ των οποίων οι περισσότερες σε απόπειρα.




«Απερισκεψία…»

Οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματά τους και το δικαστήριο τους χορήγησε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο φοιτητής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστείες τις οποίες τέλεσε με την απειλή είτε μαχαιριού είτε κατσαβιδιού, στην απολογία του έκανε λόγο για «απερισκεψία και ανωριμότητα». «Κατάλαβα από νωρίς ότι έκανα βλακεία κι εκεί σταμάτησα. Μετά στη φυλακή συνειδητοποίησα ότι έκανα κακό» φέρεται ότι είπε εντός της δικαστικής αίθουσας, ζητώντας συγγνώμη παράλληλα από τους ανθρώπους που έβαλε στο στόχαστρό του κατά τη διάρκεια των παράνομων ενεργειών του.

Οπως επεσήμανε, είχε μία συγκεκριμένη ρουτίνα, αφού κάθε πρωί πήγανε στο πανεπιστήμιο, με σκοπό να παρακολουθήσει κανονικά τις διαλέξεις και τα μαθήματά του, ενώ στη συνέχεια τα απογεύματα συνήθιζε να βοηθάει τον πατέρα του στη δουλειά του. Μάλιστα, υποστήριξε πως τα χρήματα που έβγαζε από τις ληστείες που διέπραττε τα ξόδευε για προσωπικές του ανάγκες, ενώ συχνά αγόραζε δώρα για τον αδερφό του. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πώς συνέλαβαν οι φοιτητές την ιδέα να προβούν σε αυτές τις πράξεις, ο 19χρονος απάντησε χαρακτηριστικά: «Από βίντεο στο διαδίκτυο και από τη μουσική που ακούγαμε».

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, ο ένας εκ των νεαρών που συμμετείχαν στις ληστείες και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών φέρεται ότι είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ειδικότερα, βοηθούσε τον φοιτητή να διαφύγει από τα σημεία όπου «χτυπούσε», είτε οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του είτε δίκυκλη μηχανή. Οι άλλοι δύο νεαροί κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου.

Πηγή: Εφημερίδα δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This