Συγκέντρωση-κραυγή αγωνίας στο Σουφλί

Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον τόπο τους

Must Read

Πυρ και μανία με την αδιαφορία που επέδειξε η κυβέρνηση για το Σουφλί του Εβρου είναι η τοπική κοινωνία, και χθες, σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, η οποία κατακλύστηκε από κόσμο.

Με σύνθημα «Αξίζουμε περισσότερα» και μπροστάρηδες του νέους της περιοχής, που μαζί με ανθρώπους κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικό «παρών», μετά το κάλεσμα που απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης που συστάθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, έστειλαν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση. Εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πολλών φορέων και θεσμών, πολίτες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη του Εβρου και της Ελλάδας ένωσαν τις φωνές τους, αποδεικνύοντας ότι τελικά τα δίκαια αιτήματα της περιοχής δεν είναι αιτήματα μόνο του Δήμου Σουφλίου, αλλά ολόκληρου του Εβρου και ολόκληρης της Θράκης. Φώναξαν συνθήματα, αποδοκίμασαν τους πολιτικούς και αμέσως μετά η συντονιστική εξέδωσε ψήφισμα:

«Οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εξαγγελία των μέτρων για την ανασυγκρότηση του Εβρου, από τα οποία αδικαιολόγητα εξαιρέθηκε σημαντικά η περιοχή του Δήμου Σουφλίου, συμφωνούμε, εγκρίνουμε και συνομολογούμε τα ακόλουθα:

  • Η άνιση μεταχείριση του κεντρικού Εβρου, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, προκαλεί στην τοπική κοινωνία του Δήμου Σουφλίου αισθήματα ανασφάλειας, δυσφορίας και αγανάκτησης.
  • Η ιστορία του Δήμου Σουφλίου, στενά συνδεδεμένη με τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, από τις μεταξεργάτριες του Βιομηχανικού Συγκροτήματος των αδελφών Τζίβρε μέχρι τους σημερινούς βιοπαλαιστές που μάχονται για να επιβιώσουν, μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τις συνέπειες των δύο μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών, μας διδάσκει ότι για την ευόδωση των ανώτερων στόχων του πρέπει κανείς να κοπιάζει και να επιμένει.

Για αυτό στρεφόμαστε προς κάθε αρμόδιο υπεύθυνο, προτάσσοντας για μια ακόμη φορά τα πάγια αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας, ζητώντας να ληφθούν σοβαρά υπόψη η έκταση του δήμου μας, οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, η δημογραφική κατάρρευση στον κεντρικό Εβρο, αλλά και η προειδοποίηση των κατοίκων ότι, αν δεν ληφθούν γενναία μέτρα για αυτούς που γενναία φυλάνε τα σύνορα της Ευρώπης, σε μερικά χρόνια ο τόπος μας θα ερημώσει, και μαζί μ’ αυτόν θα ερημώσει και η Ελλάδα».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This