Σοκ στην διεθνή κοινότητα από την αποκάλυψη του Κρις Χόι: «Έχω καρκίνο στο τελικό στάδιο και δύο με τέσσερα χρόνια ζωής»

«Όσο αφύσικα κι αν νιώθω, αυτή είναι η φύση»

Must Read

Σοκ στην διεθνή κοινότητα έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του σερ Κρις Χόι ότι ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει είναι σε τελικό στάδιο. Ο θρύλος της ποδηλασίας έκανε γνωστό πως οι γιατροί που τον παρακολουθούν του είπαν ότι έχει «δύο με τέσσερα χρόνια».

Ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης είχε αναφέρει τον περασμένο Φλεβάρη ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και πως κάνει χημειοθεραπείες, αλλά είχε τονίσει πως η θεραπεία «πηγαίνει πολύ καλά» κι ως εκ τούτου, τα νεότερα για την υγεία του έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία.

Σε δηλώσεις που έκανε στους Sunday Times είπε πως τελικά γνώριζε από τότε ότι η ασθένειά του ήταν ανίατη. Όταν ρώτησε τους γιατρούς πόσος χρόνος του απέμενε, όπως είπε απάντησαν: «Δύο έως τέσσερα χρόνια».

«Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας», ήταν τα λόγια του Κρις Χόι στους Sunday Times.

«Υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, μήπως είμαι τυχερός που υπάρχει φάρμακο που μπορώ να πάρω για να το αποκρούσω για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της μάχης για μένα με τον καρκίνο δεν ήταν σωματικό. Για μένα, ήταν στο μυαλό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο θρύλος της ποδηλασίας αρχικά είχε αψηφήσει έναν πόνο στον ώμο του, θεωρώντας τον ως τραυματισμό που προκλήθηκε στο γυμναστήριο. Όταν όμως αποφάσισε να κάνει εξετάσεις ο γιατρός του είπε: «Λυπάμαι πραγματικά. Υπάρχει ένας όγκος στον ώμο σας». Σύντομα, μια άλλη εξέταση αποκάλυψε καρκίνο στον προστάτη, ο οποίος έκανε μετάσταση στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του. «Και κάπως έτσι έμαθα πώς θα πεθάνω», είπε ο Κρις Χόι.

Η σύζυγός του διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας

Εντούτοις, τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας δεν σταματούν εκεί για τον αθλητή, αφού η σύζυγός του Σάρα διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Είναι η πιο κοντινή στιγμή που έχω έρθει στο να σκεφτώ, ξέρετε, γιατί εγώ; Απλά, τι; Τι συμβαίνει εδώ; Δεν φαινόταν αληθινό. Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, όταν είσαι ήδη σε αναβρασμό. Νομίζεις ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χειρότερο. Νιώθεις κυριολεκτικά ότι βρίσκεσαι στον πάτο και ανακαλύπτεις, ωχ όχι, έχεις κι άλλο να πέσεις. Ήταν βάναυσο», εξήγησε και σχολίασε:

«Με το χέρι στην καρδιά, είμαι αρκετά θετικός τις περισσότερες φορές και έχω γνήσια ευτυχία. Αυτό είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό έχει να κάνει με την εκτίμηση της ζωής και την εύρεση της χαράς. Δεν λέω απλώς αυτά τα λόγια. Έχω μάθει να ζω τη στιγμή και έχω μέρες γνήσιας χαράς και ευτυχίας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για άρνηση ή αυταπάτη. Έχει να κάνει με την προσπάθεια να αναγνωρίσουμε, τι μπορούμε να ελέγξουμε; Ο φόβος και το άγχος, όλα προέρχονται από την προσπάθεια να προβλέψουμε το μέλλον. Αλλά το μέλλον είναι αυτή η αφηρημένη έννοια στο μυαλό μας. Κανείς μας δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι ότι έχουμε περιορισμένο χρόνο στον πλανήτη».

Κλείνοντας, ο Κρις Χόι επεσήμανε στους Sunday Times: «Όσο αφύσικα κι αν νιώθω, αυτή είναι η φύση. Πολλοί θάνατοι είναι ξαφνικοί, χωρίς να αφήνουν την ευκαιρία να πούμε αντίο ή να συμφιλιωθούμε με τα πάντα. Αλλά μου δόθηκε αρκετός χρόνος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This