Μυρωδάτοι και ευεργετικοί «θησαυροί» που παράγει η ελληνική γη

Must Read

Όσοι βρέθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης σήμερα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αρώματα από τα βότανα, μπαχαρικά και γενικότερα να ενημερωθούν για την διατροφική τους αξία.

Είκοσι ένας παραγωγοί και βιοκαλλιεργητές από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης άπλωσαν στους πάγκους τους μυρωδάτους και ευεργετικούς «θησαυρούς» που παράγει η ελληνική γη, στην ολοήμερη γιορτή που εμπνεύστηκαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού.

Τον χώρο επισκέφτηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλη Γάκη. «Περιπλανήθηκαν» σε γεύσεις, όπως το τσάι του βουνού, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, βαλιεράνα, χαμομήλι κ.α. ενώ λόγω της ιδιαίτερης ανταπόκρισης από την πλευρά των παραγωγών και της μεγάλης προσέλευσης κοινού σχεδιάζεται η καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής με στόχο να γίνει θεσμός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ «Οι παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους από την ελληνική γη σε ευπαρουσίαστες συσκευασίες, προάγοντας ένα προϊόν της γαστρονομίας το οποίο μπορεί να είναι εξαγώγιμο. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που διαθέτει τόσο μεγάλο πλούτο βοτάνων. Είναι ένα ισχυρό στοιχείο της τοπικής γαστρονομίας το οποίο οφείλει η πολιτεία να το αναδείξει και να το στηρίξει» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Γάκης.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε, δε, τους παραγωγούς να ξεκινήσουν από τώρα να δηλώνουν συμμετοχή στην 2η Αγορά Βοτάνων και Μπαχαρικών που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2025. «Ως δήμος Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ένταξης μας στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον Τομέα της Γαστρονομίας παίρνουμε την πρωτοβουλία και καθιερώνουμε ένα νέο θεσμό στην πόλη», συμπλήρωσε ο κ.Γάκης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This