Ο Βούτσιτς πήρε τηλέφωνο τον Πούτιν για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια – «Η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία»

Must Read

Την ώρα που η Σερβία περιμένει στην… ουρά για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπογραμμίζει ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τη πολιτική του και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Αυτό διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ο Σέρβος πρόεδρος τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής συνδιάλεξης ανάμεσά τους – της πρώτης εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από τον Μάιο του 2022. «Ευχαρίστησα ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Πούτιν που διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα προμηθεύσει επαρκείς ποσότητες αερίου στη Σερβία αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε ο Βούτσιτς σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό δεν θα αλλάξει», πρόσθεσε ο Βούτσιτς, επιβεβαιώνοντας ότι η Σερβία θα εξακολουθήσει να απέχει από τη λήψη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας στο πλαίσιο της ουκρανικής σύρραξης.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο των διμερών σχέσεων, που βασίζονται σε «κοινά σημεία, πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά». «Η κατάσταση στην Ουκρανία επίσης συζητήθηκε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέθεσε την εκτίμησή του για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρεται επίσης στο δελτίο Τύπου.

Πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS

Η επικοινωνία αυτή έλαβε χώρα ενώ η Ρωσία αναμένει μία επίσημη απάντηση από τον Βούτσιτς στην πρόσκληση που τού έκανε ο Πούτιν τον Σεπτέμβριο προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Καζάν, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου. Η επίσημη αφορμή για την τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ Βούτσιτς – Πούτιν ήταν ο εορτασμός σήμερα από το Βελιγράδι της 80ης επετείου της απελευθέρωσης από τη γερμανική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σημειώνεται πως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η αρχική αντίδραση της Σερβίας ήταν να καταδικάσει την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της αμυνόμενης χώρας, με τον Βούτσιτς να προχωρά, μάλιστα, σε περιορισμένες διμερείς συνομιλίες με τον Πούτιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This