Χιλιάδες διαδηλώτες στην Ισπανία κατά Σάντσεθ

Must Read

Πάνω από 100 κόμματα στην Ισπανία είχαν απευθύνει πρόσκληση στους Ισπανούς για την σημερινή συγκέντρωση

Υπολογίζεται πως πάνω από 400.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους αξιώνοντας την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Κρατώντας ισπανικές σημαίες, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καστίλης, ζητώντας την παραίτηση του Σάντσεθ, τον οποίο χαρακτήρισαν «προδότη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι ομιλητές κατήγγειλαν μια σειρά αποφάσεων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, όπως την αμνηστία που χορηγήθηκε σε πρωταγωνιστές της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας με αντάλλαγμα τη στήριξη των καταλανικών κομμάτων υπέρ της αυτονομίας στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης, τις συμφωνίες που συνάφθηκαν με τα αυτονομιστικά και τα βασκικά κόμματα αλλά και τις έρευνες για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής σε βάρος στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της συζύγου του Σάντσεθ, Μπεγκόνα Γκόμεθ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο Σάντσεθ κατέστρεψε την Ισπανία» αλλά και συνθήματα κατά της μετανάστευσης.

Ο ηγέτης του Vox Σαντιάγκο Αμπασκάλ, ο μοναδικός επικεφαλής ενός κόμματος που συμμετείχε στη διαδήλωση, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «αυτή η κυβέρνηση καταστρέφει τους Ισπανούς, τους πρόδωσε, τους είπε ψέματα στις εκλογές».

«Σήμερα οι Ισπανοί, ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, είναι φτωχότεροι από την εποχή όπου ο Πέδρο Σάντσεθ ανήλθε στην εξουσία. Τους είναι δυσκολότερο να τα βγάλουν πέρα», συνέχισε ο ακροδεξιός πολιτικός, κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση του Σάντσεθ ότι «φέρνει περισσότερη παράτυπη μετανάστευση».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εμείς οι νεοέλληνες αδρανείς και αδιάφοροι δεν βγαίνουμε μαζικά να διαμαρτυρηθούμε για τα αίσχη του Κούλη που στρέφονται εναντίον μας με κάθε του απόφαση ερήμην μας. Ας περικυκλώσουμε σύσσωμοι το Μαξίμου για πολλές ημέρες με συνεχείς καταγγελίες για τα ανθελληνικά πεπραγμένα του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This