Ν. Τζανάκης για κρούσμα ψώρας στα Χανιά: «Πρόκειται για στέλεχος που μεταδίδεται ακόμη και με το άγγιγμα»

«Είναι μία ειδική μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς»

Must Read

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές στα Χανιά, αφού μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, τώρα εμφανίστηκε και κρούσμα ψώρας, μέσα σε σχολείο. Ειδικότερα, ένα παιδί από το 3ο Ειδικό Δημοτικό των Χανίων, εμφάνισε συμπτώματα και άμεσα μπήκε λουκέτο στη σχολική μονάδα την Παρασκευή, ενώ όπως διαπιστώθηκε αργότερα από τις εργαστηριακές εξετάσεις, πρόκειται για νορβηγική ψώρα, μία μορφή που μεταδίδεται εύκολα και έχει έντονα συμπτώματα.

«Είναι μία ειδική μορφή ψώρας που ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία πριν 170 χρόνια. Είναι μία ειδική μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς. Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα τυχαίο άγγιγμα, με αντικείμενα και ρούχα», εξήγησε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, αι συνέχισε:

«Χρειάζεται προσεκτική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποίησε ο μαθητής».

Στο ειδικό σχολείο των Χανίων δεν εντοπίστηκε άλλο κρούσμα ψώρας, όμως έχει ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο, έγινε απολύμανση και σήμερα, Δευτέρα, θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Δείτε επίσης: Χανιά: Έκλεισε προσωρινά ειδικό δημοτικό λόγω κρούσματος ψώρας – Προληπτική αγωγή σε μαθητές και προσωπικό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This