Τεράστια απάτη με κτήμα για δεξιώσεις στο Κορωπί: «Μιλάμε για τουλάχιστον 150.000 ευρώ, λειτουργούσε παράνομα»

«Με πίεζε πολύ να της καταβάλω όλο το ποσό»

Must Read

Στα «δίχτυα» απατεώνων έπεσαν τουλάχιστον 22 ζευγάρια, που πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για την προετοιμασία του γάμου και της δεξίωσής τους σε κτήμα στο Κορωπί που διαχειριζόταν από το 2021 εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων, όμως λειτουργούσε χωρίς άδεια και είχε σφραγιστεί κατ’ επανάληψη. Τα χρήματα δεν επεστράφησαν ποτέ και σε πολλές περιπτώσεις οι εκδηλώσεις είτε ματαιώθηκαν είτε έγιναν αλλού με επιπλέον έξοδα.

Η αποκάλυψη έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όταν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο κτήμα τραυματίστηκαν τέσσερα παιδιά. Τότε, η ιδιοκτήτρια του χώρου συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ διαπιστώθηκε πως ο χώρος λειτουργούσε χωρίς άδεια.

«Με πίεζε πολύ να της καταβάλω όλο το ποσό»

«Εγώ είχα επικοινωνήσει με το συγκεκριμένο κτήμα στις 20 Μαΐου για να  πραγματοποιήσουμε το πάρτι της κόρης μου για τα γενέθλιά της», ανέφερε θύμα εξαπάτησης σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:

«Ήρθα, είδα τον χώρο, μου άρεσε, μίλησα με τη συγκεκριμένη κυρία, μου ζήτησε να έρθω να της παραδώσω το ποσό των 1.000 όπως και έγινε. Με πίεζε πολύ να της καταβάλω όλο το ποσό, 4.000, (…) και δεν ήθελε να της τα δώσω στην τράπεζα».

Όπως εξηγεί το θύμα της απάτης, το πάρτι δεν έγινε γιατί ενημερώθηκε κατά τύχη ότι έγινε ένα ατύχημα με τέσσερα παιδάκια. «Επικοινώνησα μαζί της και μου είπε ότι είναι όλα μούφα και συκοφαντίες. Της είπα ότι θέλω τα χρήματά μου πίσω, μου είπε ότι το πάρτι θα πραγματοποιηθεί, της είπα όχι. Έχει εξαφανιστεί, έχουμε πάει στην Αστυνομία. Λειτουργούσε παράνομα», επεσήμανε.

«Μου είπε ”δεν έχω χρήματα να σου δώσω”»

Άλλο θύμα της ιδιοκτήτριας του κέντρου υποστήριξε: «Κλείσαμε έναν γάμο για την κόρη μου να γίνει η δεξίωση εκεί, δώσαμε μια προκαταβολή, ήθελε 2.000 ευρώ στην αρχή. Κλείσαμε τη συμφωνία αλλά έλεγε μέσα ότι για να κερδίσουμε το 10% απαιτούσε τα χρήματα πολύ νωρίτερα. Δώσαμε 10.500 αντί για 12.000 ευρώ. Βλέπαμε αρνητικές κριτικές αλλά η κυρία είχε τρομερό λέγειν και μας έπειθε όλους. Μου είπε ότι θα μου δώσει δύο αριθμούς τράπεζας εξωτερικού. Της ζήτησα ελληνική τράπεζα, μου έδωσε τον αριθμό του φίλου της και κάναμε την κατάθεση».

Ωστόσο, όπως περιέγραψε, στις 17 Ιουλίου κάλεσε την οικογένεια η κοπέλα που θα έκανε τον ανθοστολισμό και τους είπε «δεν έχετε κτήμα, της το έχει σφραγίσει επ’ αόριστον».

«Την έπαιρνα τηλέφωνο, απαντούσε την επόμενη ημέρα. ‘Να σας καθησυχάσω ότι θα γίνει ο γάμος, απλά μπορεί να μη γίνει σε αυτό το κτήμα αλλά κάπου αλλού’, είπε. Της είπα ότι δε θέλω να πάω σε άλλο κτήμα, ζήτησα τα χρήματά μου πίσω. Μου είπε ότι δεν έχω χρήματα να σου δώσω», κατέληξε το θύμα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος ζευγαριού που εξαπατήθηκε και που κατέβαλε 9.200 ευρώ για τη δεξίωση του γάμου του, είπε: «Το συνολικό ποσό ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ. Καθημερινά μαθαίνουμε για νέα ζευγάρια. (…) Αυτό το κτήμα από την πρώτη στιγμή που άνοιξε λειτουργούσε παράνομα και δε θα μπορούσε ποτέ του να λειτουργήσει νόμιμα».

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, το συγκεκριμένο κτήμα είχε σφραγιστεί 5 φορές, ενώ άφησε και υπόνοιες για την στάση του δήμου της περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This