Τουρκία: Συμμορία υγειονομικών εκμεταλλευόταν υγιή μωρά για χρήματα – «Ξεψύχησαν» τουλάχιστον 21 βρέφη – Εμπλοκή και πρώην υπουργού Υγείας!

Έκλεισαν 11 ιδιωτικά νοσοκομεία - Υπό διερεύνηση η σοκαριστική υπόθεση

Must Read

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από τη συμμορία γιατρών και νοσηλευτών που εκμεταλλευόταν νεογέννητα για να βγάλει κέρδος οδηγώντας τα τελικά στον θάνατο! Μάλιστα, στο σκάνδαλο εμπλέκεται και πρώην υπουργός Υγείας της χώρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υγειονομικοί που ήταν μέλη της εν λόγω σπείρας μετέφεραν χωρίς λόγο τα υγιή μωρά από δημόσια σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα λαμβάνοντας κέρδος αν το βρέφος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ! Τα βρέφη τελικά έχαναν τη ζωή του από την παρατεταμένη νοσηλεία ή από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Συνολικά έχασαν τη ζωή του 21 βρέφη! Μέχρι στιγμής έχουν σφραγιστεί 11 ιδιωτικά νοσοκομεία με τον πρώην υπουργό υγεία της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα, να είναι ιδιοκτήτης ενός από αυτά. Η συμμορία δρούσε στην πόλη Τσορλού στην Κωνσταντινούπολη και στη Ραιδεστό στην Ανατολική Θράκη.




«Οι ύποπτοι παρέτειναν τη νοσηλεία των βρεφών προκειμένου να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (SGK), παρουσίαζαν με πλαστά έγγραφα την κατάσταση χειρότερη από ό,τι ήταν πραγματικά, σε συνεργασία με εργαζομένους στον τομέα Υγείας και ότι ζήτησαν και πήραν χρήματα από συγγενείς των βρεφών, υποσχόμενοι καλύτερη προσοχή προς τα βρέφη έναντι άλλων», αναφέρεται στο κατηγορητήριο!

Σε τρεις περιπτώσεις ο εισαγγελέας πρότεινε καταδίκες πάνω από 500 χρόνια! Η υπόθεση βρίσκεται σε διερεύνηση καθώς εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πεθάνει ακόμα περισσότερα μωρά!




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This