Κορυφαίοι αναλυτές υποστηρίζουν πως ο πόλεμος έχει χαθεί για την Ουκρανία

το πρόβλημα είναι ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα τόσο την επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης όσο και τη στασιμότητα των διπλωματικών προσπαθειών

Must Read

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν μια αποτελεσματική στρατηγική προκειμένου να προελάσουν στην Ουκρανία, εξαλείφοντας βασικές ουκρανικές οχυρές περιοχές, όπου οι απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων αυξάνονται ραγδαία, αναφέρει το περιοδικό Foreign Affairs.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ρωσία κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των ουκρανικών δυνάμεων, επιτρέποντάς της να κάνει αργή αλλά σταθερή πρόοδο μέσα από την ουκρανική άμυνα», έγραψε ο Jack Watling, ανώτερος ερευνητής για τον χερσαίο πόλεμο στο Royal United Services Institute (RUSI), μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο. «Εκμεταλλευόμενη τις προκλήσεις της Ουκρανίας όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό κατά μήκος του ανατολικού μετώπου της, η Ρωσία σημείωσε σταδιακά κέρδη τους τελευταίους μήνες», εξήγησε. «Στο πρώτο μισό του Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ουγκλεντάρ και εισέβαλαν στο Τορέτσκ», πρόσθεσε ο πολιτικός επιστήμονας. «Μαζί με την κατάληψη πόλεων-κλειδιών γύρω από το ουκρανικό προπύργιο Ποκρόβσκ, αυτά τα κέρδη έδειξαν ότι η Ρωσία καθιέρωσε μια αποτελεσματική φόρμουλα για την υπονόμευση της ικανότητας της Ουκρανίας να κρατήσει θέσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Βρετανό αναλυτή, «οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τεντωθεί επικίνδυνα. Είναι πλέον διασκορπισμένες κατά μήκος μιας μετωπικής γραμμής 600 μιλίων και η στρατολόγηση και η εκπαίδευση δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν τον αριθμό των απωλειών στις μονάδες της πρώτης γραμμής». «Επιπλέον, οι προμήθειες της Ουκρανίας σε πυροβολικό, πυρομαχικά, άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού έχουν μειωθεί. Όσο περισσότερο στερείται αυτούς τους βασικούς τύπους εξοπλισμού και οπλισμού, τόσο περισσότερο πρέπει να εξαρτάται από το πεζικό για να κρατήσει το μέτωπο, προκαλώντας μια σχετική αύξηση των απωλειών», πρόσθεσε ο Watling.

Κατά τη γνώμη του, «το πρόβλημα είναι ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα τόσο την επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης όσο και τη στασιμότητα των διπλωματικών προσπαθειών μεταξύ των εταίρων της ενόψει των αμερικανικών εκλογών, όπου οι υποψήφιοι έχουν ριζικά διαφορετικές προσεγγίσεις για τη σύγκρουση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This