Καταγγελία ότι η δήμαρχος Γαύδου μετακίνησε με τις ευλογίες του υπ. Υγείας μόνιμο γιατρό που μίλησε δημόσια για την επιδημία γαστρεντερίτιδας!

Τι αναφέρουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κανδάνου

Must Read

Μια σοβαρή καταγγελία έκαναν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κανδάνου σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρονται στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν τη δουλειά τουςΌπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η δήμαρχος του νησιού μετακίνησε στο κέντρο υγειας τον μόνιμο ειδικό γιατρό της Γαύδου επειδή τόλμησε να μιλήσει για την επιδημία γαστρεντερίτιδας του περασμένου καλοκαιριού «δείχνοντας» προς την δημοτική αρχή!

«Το ιατρείο της Γαύδου διαθέτει δύο θέσεις ιατρών, οι οποίες καλύπτονται εδώ και τρία χρόνια από έναν µόνιµο ειδικό ιατρό και από αγροτικούς ιατρούς. Ως αγροτικοί ιατροί του Κ.Υ. Κανδάνου, έχουµε κληθεί πολλές φορές να καλύψουµε την θέση που κατά καιρούς µένει κενή και έτσι έχουµε γνώση των δυσκολιών που φέρει το συγκεκριµένο ιατρείο.

Λόγω της ακριτικής θέσης του νησιού, σε συνδυασµό µε την υποβάθµιση των δοµών πρωτοβάθµιας υγείας, το Π.Ι. της Γαύδου αντιµετωπίζει κάποιες ιδιόρρυθµες ελλείψεις. Πιο συγκεκριµένα, στο νησί δεν υπάρχει φαρµακείο πράγµα που σηµαίνει οτι ο ιατρός καλείται να εκτελεί και χρέη φαρµακοποιού προστιθέµενα στα ήδη αυξηµένα καθήκοντα ιατρού και νοσηλευτή που έχει.

Στο βάρος αυτό προστείθεται και η δυσκολη διαδικασία των διακοµιδών είτε µε πλωτό είτε µε εναέριο µέσο.

Τα πλωτά µέσα που διατίθενται από ιδιώτη που έχει σύµβαση µε το ΕΚΑΒ, είναι ακατάλληλα, ειδικά για τη µεταφορά κρίσιµων περιστατικών, αφού δε διαθέτουν κλειστό προστατευµένο χώρο ούτε και χώρο για την τοποθέτηση φορείου όπως τα πλωτά ασθενοφόρα που ενδείκνυνται για τον σκοπό αυτό. Με βάση τα παραπάνω και αναλογιζόµενες τις κακές καιρικές συνθήκες των χειµερινών µηνών (απαγορευτικά στα δροµολόγια των πλοίων), γίνεται αντιληπτή η δυσκολία της άσκησης του ιατρικού επαγγέλµατος στο Π.Ι. της Γαυδου.

‘Ολες αυτές οι ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους του νησιού, έχουν γνωστοποιηθεί επανειληµµένα στην 7η Υγειονοµική Περιφέρεια Κρήτης που υπάγεται το ιατρείο.

Επιπλέον, οι αγροτικοί ιατροί του Κ.Υ. Κανδάνου καλύπτουµε τη θέση για 15 ηµέρες το µήνα, χωρίς, µεχρι πρότινος, να υπάρχει επίσηµη µετακίνηση, γεγονός που µας άφηνε ιατρικά έκθετους. Μετά από πιέσεις άρχισε να γίνεται επίσηµη µετακίνηση µας αλλά ακόµη δε λαµβάνουµε τα επιδόµατα που προβλέπονται για τη θέση αυτή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύουν τα «Χανιώτικα Νέα».

Οι γιατροί αναφέρονται και στην επιδημία γαστρεντερίτιδας του περασμένου καλοκαιριού σχολιάζοντας πως ήταν «μη βιώσιμη» για γιατρούς και ασθενείς λόγω των πολλών περιστατικών και την μη δυνατότητα νοσηλείας. «Σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες η ∆ηµοτική Αρχή οφείλει να υποστηρίζει υλικά και µε ανθρώπινο δυναµικό την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, κάτι που έγινε ανεπαρκώς», τονίζουν.

Στη συνέχεια αποκαλύπτουν πως ο μόνιμος ειδικός γιατρός που είχε μιλήσει δημόσια με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σε μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατούσε με αιχμές προς την δημοτική αρχή  μετακινήθηκε από την δήμαρχο μετά από επιστολές της προς το Υπουργείο Υγείας και τον διευθυντή της 7ης ΥΠΕ!

«Ως ιατροί που καλύπτουµε αυτή τη θέση µας λυπεί που για µικροπολιτικούς λόγους ένας ιατρός αποµακρύνεται χωρίς δυνατότητα επιλογής από τη θέση εργασίας του. Τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία είναι ο µόνος ειδικός ιατρός που έχει αναλάβει τη θέση και η πιθανότητα κάλυψης της από άλλο ειδικό ιατρό είναι πολύ περιορισµένη λόγω της ακριτικής θέσης του νησιού. Θεωρούµε πως η απόφαση αυτή θα πλήξει τη λειτουργία του ιατρείου και θα υποβαθµίσει την ποιότητα παροχών υγείας των κατοίκων του νησιού», δηλώνουν οι γατροί.

Ο εν λόγω γιατρός έχει μετακινηθεί από το νησί της Γαύδου στο Κέντρο Υγείας Κανδάνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This