Εκτός πραγματικότητας παραμένει ο Κυριάκος!

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε χθες στην εκδήλωση του υπ. Ανάπτυξης μια εικόνα της Ελλάδας που δεν υπάρχει, τονίζοντας ότι η οικονομία μας είναι παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη

Must Read

Παρότι οι επιφυλάξεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι πολλές, ο πρωθυπουργός χθες στην εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης, με θέμα «Παραγωγικός μετασχηματισμός, ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα», όχι μόνο μίλησε με μεγάλα λόγια, παρουσιάζοντας μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι πλέον παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη για την πορεία της οικονομίας μας».

Στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανέπτυξε μια στρατηγική τριών πυλώνων που στοχεύει στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας και ανακοίνωσε πως αναπτύσσονται χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα για εμβληματικές, στρατηγικές και μεγάλες επενδύσεις, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να διοχετευθεί στην αγορά ποσό άνω 3 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, με το βάρος να πέφτει στις μεγάλες επενδύσεις, στις παραμεθόριες περιοχές, σε όλο το βόρειο τόξο της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και στη Θεσσαλία.




Αυτό σημαίνει ότι ακόμη μία φορά η κυβέρνηση έχει λεφτά να μοιράσει στις μεγάλες βιομηχανίες και στις μεγάλες επενδύσεις, αγνοώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι πλέον οριστική και μη αναστρέψιμη η ανάκαμψη της οικονομίας μας, το εξωτερικό έλλειμμα υποχωρεί και δεν συντρέχει κανείς από τους λόγους που μας οδήγησαν σε 10ετή κρίση που ταλαιπωρεί και πόνεσε την Ελλάδα. Υπάρχει εμπιστοσύνη πλέον από τους ξένους οίκους και αυτό φαίνεται» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η καλή πορεία της οικονομίας αποτυπώνεται στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και αναφέρθηκε στο παράδειγμα άλλων χωρών, «ισχυρών χωρών, οι οποίες ταλανίζονται από εσωτερικά προβλήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να συνδυάσει από τη μία τη δημοσιονομική πειθαρχία και την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων με μια δυναμική ανάπτυξη που ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Και όλα αυτά σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, με προβλέψιμους εκλογικούς κύκλους και με μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί την πολιτική της με αξιοπιστία». Χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του νωρίτερα με την επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιλιάνα Ιβάνοβα (Iliana Ivanova), τόνισε ότι πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η στρατηγική της Ελλάδας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την οποία θα του παρουσιάσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ενας ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ που νομιζει οτι και οι πολιτες της Ελλαδος ειναι τρελλοι και οτι τους λεει θα τον πιστευουν . Κουνια που σε κουναγε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

  2. τι να γίνεται αραγε ; Ως γνωστόν οι άξιοι δεν χάνονται και ο συγκεκριμένος θεωρείται ειδικός στις εξωχώριες εταιρείες η όπως λένε και στο χωριό μου, offshore

  3. Χρειαζομαστε επειγοντως μια δημοκρατικη πατριωτικη κυβερνηση….
    Επενδύσαμε σε μια πολιτικη και σε μερικους πολιτικους, και αυτα πλεον πεθαναν, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
    Ας έχουμε λοιπον την ΕΥΦΥΙΑ, αλλα πανω απολα ας εχουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τον ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ, να υπογράψουμε το πιστοποιητικό θανάτου, να τους στειλουμε στο διαολο, και να επενδύσουμε σε νεους πολιτικους που έχουν μέλλον, για να χουμε κιεμεις.
    Δε μπορούμε όμως συνεχίζει μια “προσευχή “. Δε μπορούμε, γιατί έχουμε ευθύνη προς τους πολιτικους μας, ευθύνη προς την βουλη. Τι θα τους συμβεί;

    Δυο λέξεις: Ποιος νοιάζεται;
    Να νοιαστούμε γι’ αυτούς;
    Γιατί; Δε νοιάστηκαν αυτοί για μας.
    Μας άδειασαν εντελώς. Μας στεγνωσαν, μας ξεβρακωσαν, μας ξεπουλησαν, σαν ένα σακι πατατες, και μαλιστα χωρις να νοιαστουν καν την τιμη.!!

    Δεν έχουμε καμία απολυτως ευθύνη γι’ αυτούς.
    Τα τελευταία 40 χρόνια η βουλη και οι πολιτικοι εκει μεσα μας κατακλεβανε τα χρήματά μας.
    Είπε ποτέ αυτή η βουλη, “Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Θα μειώσουμε τους φόρους, κ.λπ “;
    Ελέγξτε το. Πληρώνουμε τριπλάσια απ’ όσα πληρώναμε 10 χρόνια πριν.
    Και οι “αφοσιωμένοι” μας πολιτικοι αμοίβονται τουλαχιστον με ποσά διπλάσια απ’ όσα παίρνανε πριν 10 χρόνια.
    Σε τι πραγμα ακριβως τους εχουμε αναγκη;

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    ΕΘΝΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This