Λίγες μόλις ώρες κράτησε η ενότητα στη Χαρ. Τρικούπη

Η ανάδειξη από τον Ανδρουλάκη της ∆ιαμαντοπούλου σε Νο 2 του ΠΑΣΟΚ έφερε την άμεση αντίδραση του ∆ούκα, που τόνισε ότι ο πρόεδρος «δεν μοιράζει σωστά το καρπούζι»

Must Read

Η εικόνα «δυναμικής αντεπίθεσης με ενότητα και σύνθεση» που θέλησε να φιλοτεχνήσει χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνοντας αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα ράγισε πριν την ώρα της. Με διαρροή μέσω συνεργατών του ο Χάρης ∆ούκας υποστήριξε ότι ο επανεκλεγείς πρόεδρος «δεν μοιράζει σωστά το καρπούζι» και τον κατηγόρησε ότι η ανάδειξη της Άννας ∆ιαμαντοπούλου σε νευραλγικό πόστο και ουσιαστικά σε Νο 2 του κόμματος ισοδυναμεί με ευκρινές ιδεολογικό παράγγελμα «κλίνατε επί ∆εξιά»!

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Όπως αναμενόταν, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε χθες τη συγκρότηση «σκιώδους» κυβέρνησης και εννεαμελούς Πολιτικού Κέντρου στο οποίο περιέλαβε, μεταξύ άλλων, τους βασικούς του αντιπάλους Χάρη ∆ούκα, Παύλο Γερουλάνο και Άννα ∆ιαμαντοπούλου, αλλά και τη Μιλένα Αποστολάκη και τον Νίκο Χριστοδουλάκη. Η έκπληξη ήρθε με την τοποθέτηση της Άννας ∆ιαμαντοπούλου στη θέση της υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού, κάτι που την καθιστά πανίσχυρο εσωκομματικό πόλο. Είναι φανερή, λένε οι γνωρίζοντες, η σημιτική επιρροή αν όχι η «υπόδειξη» αυτής της επιλογής. Όπως εξίσου προφανής είναι η σκοπιμότητα της κίνησης, η οποία στοχεύει στο κεντρώο και μετριοπαθές δεξιό ακροατήριο με σκοπό να τονώσει τα χαρακτηριστικά της λεγόμενης «κυβερνησιμότητας» του ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια, προσθέτουν οι υποψιασμένοι, η αναβάθμιση αυτή είναι και μια αναγνώριση υπηρεσιών. Από κει που ο Ανδρουλάκης κατηγορούσε τη ∆ιαμαντοπούλου ότι έλειψε από όλες τις κρίσιμες κομματικές μάχες, τώρα της χαρίζει το πετράδι του στέμματος, μιας και η υποψηφιότητά της έκλεισε τον δρόμο προς την ηγεσία στον Παύλο Γερουλάνο.




 

Ο τελευταίος θα πρέπει να αρκεστεί τώρα σε μια θέση στο κονκλάβιο που ελέγχεται από τον πρόεδρο, τον τομέα Οικονομίας με ειδικότητα το Ταμείο Ανάκαμψης, και τα επαχθή καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που θα μοιράζεται με τον ∆ημήτρη Μάντζο.

 

Ο Γερουλάνος, λένε όσοι τον γνωρίζουν, είναι πολιτικός που κινείται με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο, γι’ αυτό δεν έκανε κάποια δήλωση. Έχει φροντίσει πάντως να οριοθετήσει τον χρόνο ανοχής του Ανδρουλάκη μέχρι τη γραμμή των επόμενων εκλογών, δείχνοντας ότι δεν εγκαταλείπει την εσωκομματική μάχη.




 

Αυτός που αντέδρασε «με το καλημέρα» ήταν ο Χάρης ∆ούκας. Μέσω συνεργατών του εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του για την προκλητική εύνοια στην Άννα ∆ιαμαντοπούλου που μαρτυρά πολιτική μεταστροφή, αλλά και για τον αποκλεισμό από το Πολιτικό ∆ιευθυντήριο των Μιχάλη Κατρίνη (τομεάρχης Εθνικής Αμυνας) και Νάντιας Γιαννακοπούλου (επίσης τομεάρχης, Μετανάστευσης/Ασύλου), σε ένα σύνολο επιλογών που δεν επιβεβαιώνουν την πίστη του Ανδρουλάκη στην ενότητα και τη σύνθεση.




 

Σύμφωνα με συνεργάτες του δημάρχου, που επεσήμαιναν ότι η σύσταση του Πολιτικού Κέντρου «ήταν δική του προεκλογική δέσμευση», υποσχόμενοι συνέχεια, «στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη ∆ούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη. Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση. Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις».

Αποφεύγοντας προσωπική εμπλοκή, ο Ανδρουλάκης άφησε σε συνεργάτες του να σχολιάσουν: «Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις του προέδρου υπηρετούν την ενότητα και τη συστράτευση όλων των στελεχών. Οι διαρροές που συντηρούν αχρείαστα το προεκλογικό κλίμα δεν βοηθούν». Στα αξιοσημείωτα των χθεσινών ανακοινώσεων, η τοποθέτηση του γνωστού εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά στη θέση του εκπροσώπου του κόμματος.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η καταστροφική δεξιά που άλωσε τον χώρο του ΠΑΣΟΚ από την εποχή Σημίτη, κάνει και θα κάνει τα πάντα ώστε να αποφευχθεί κάθε αριστερή στροφή.
    Μετά την συγκυβέρνηση με τον κεντροδεξιό Βενιζέλο, την παρακολούθηση Ανδρουλάκη με στόχο τον έλεγχό του, και την αποτυχία του δεξιού Λοβέρδου, η ΝΔ κατάφερε και επίσημα τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη σε νευραλγική θέση της Νεο-Δημοκράτισσας Άννας Διαμαντοπούλου.

    Προτείνω την επόμενη φορά να κατέβει ο ίδιος ο Κυριάκος υποψήφιος και να περάσουμε σε μονοκομματικό καθεστώς αιώνιας δεξιάς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This