Οι υποθέσεις διαφθοράς οδήγησαν σε παραίτηση τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας

Ο ίδιος ο Ζελένσκι με δήλωσή του τον κάλεσε σε παραίτηση

Must Read

Χαμός γίνεται στην Ουκρανία με τα συνεχή σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει, καθώς δεκάδες αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τη θέση τους ώστε να πάρουν ποσοστό αναπηρίας και με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.

Στον απόηχο των σκανδάλων αυτών παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Αντρίι Κοστίν, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι Ουκρανοί αξιωματούχοι συζήτησαν τρόπους ώστε να πατάξουν τη διαφθορά και να κλείσουν τα «παραθυράκια» για αναβολή στράτευσης ενόψει νέας στρατολόγησης.

Στις καταγγελίες διαφθοράς συμπεριλαμβάνονται και εισαγγελείς, που καταχράστηκαν τη δύναμη που τους δίνει η θέση τους ώστε να αποκτήσουν το καθεστώς αναπηρίας.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ζελένσκι κάλεσε ουσιαστικά σε παραίτηση τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, αφού μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε: «Ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στα εισαγγελικά όργανα της Ουκρανίας».

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η παραίτηση Κοστίν, ο οποίος ανέφερε:

«Σε αυτή την κατάσταση, πιστεύω ότι είναι σωστό να ανακοινώσω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού εισαγγελέα.

Θεωρώ απολύτως ορθή τη θέση του προέδρου, ότι όχι μόνο πρέπει να ακυρωθούν όλες οι παράνομες αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση αναπηρίας, τις αντίστοιχες συντάξεις και άλλες πληρωμές, αλλά και να υπάρξουν σαφείς νομοθετικές και οργανωτικές αλλαγές, αλλά και προσωπικές ευθύνες. Συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ευθύνης.

Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο της Ουκρανίας και στη Βουλή της Ουκρανίας για την εμπιστοσύνη τους. Αλλά σε αυτή την κατάσταση, θεωρώ σωστό να ανακοινώσω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This